Política

Celestí Salort

Primer alcalde democràtic de Torredembarra (1979-1991) i regidor fins al 2007

Torredembarra (Tarragonès) s'acomiada avui de qui va ser el primer alcalde del municipi després de la recuperació democràtica dels ajuntaments el 1979, Celestí Salort, que va morir la matinada de diumenge de forma sobtada als 67 anys.

Salort ha estat una de les figures principals de la política torrenca recent. Va ser alcalde primer sota les sigles de CiU (1979-1987) i després amb les del partit independent Grup d'Independents per Torredembarra (GIT), que ell mateix va fundar el 1987 i que li va permetre continuar com a batlle d'aquest municipi de la Costa Daurada fins al 1991. A partir de llavors, Salort es va mantenir com a regidor del GIT al consistori fins al 2007.

El carismàtic polític ha estat l'únic alcalde de Torredembarra que ha estat capaç d'assolir una majoria absoluta a les urnes en unes eleccions municipals, fita que va assolir el 1987 amb les noves sigles del GIT. El 1991, tot i tornar a ser el candidat més votat, va quedar fora del govern per una aliança de la resta dels partits en contra seu. A partir de llavors, Salort va alternar períodes com a membre de l'oposició amb d'altres al govern. En les eleccions del maig del 2007 va cedir el primer lloc de la llista del GIT a Santiago Ardèvol.

El funeral se celebrarà avui a les deu del matí a l'església de Sant Pere Apòstol de Torredembarra. Abans, a les nou, el ple declararà el dol oficial del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.