Política

Els Mossos protesten en castellà

Els sindicats de la policia demanen que no s'utilitzi el català com a mesura per protestar contra les retallades

Plataforma per la Llengua creu que aquesta acció “recorda els temps de la dictadura”

Els sindicats dels Mossos d'Esquadra han demanat aquest divendres als membres del cos que utilitzin el castellà com a “mesura de pressió” per intentar forçar una negociació amb el departament d'Interior perquè “les retallades no vinguin imposades de manera unilateral”. El portaveu de SAP-UGT, Valentín Anadón, ha qualificat aquest fet de “protesta històrica dins del cos”.

Les reaccions contra aquesta acció no s'han fet esperar. La Plataforma de la Llengua opina que la protesta dels Mossos de parlar en castellà per reivindicar condicions dels seus llocs de treball “recorda els temps de la dictadura”. En una nota de premsa, l'entitat diu que “encara és present en la memòria col·lectiva que a l'època de la dictadura franquista la policia reprimia en castellà i perseguia el català”. Així mateix, afirma que és “deplorable” la “instrumentalització de la llengua” que estan fent alguns sindicats policials. Afirmen que “cal separar les reivindicacions laborals dels sindicats” “sobre les quals la Plataforma no té res a dir, de les reivindicacions lingüístiques”.

La Plataforma per la Llengua afirma que “actituds com aquesta demostren una vocació política dels mossos d'esquadra implicats que no té res a veure amb les seves reivindicacions laborals”. Afegeix que “la llengua catalana és factor de cohesió social, i el que fan aquests mossos d'esquadra amb aquesta postura és deslegitimar el propi cos i la seva vocació de servei als ciutadans de Catalunya”.

L'entitat que defensa la llengua catalana diu que “amb aquesta postura els mossos d'esquadra implicats no projecten la imatge de servei als ciutadans que correspon als cos de Mossos d'Esquadra, i a la vegada estan generant antipaties entre la ciutadania envers la seva causa laboral”.

La plataforma demana als secretaris generals de la UGT i de CCOO “una clarificació i un desmarcament d'aquestes actituds”. Per aquest motiu, l'entitat s'hi vol posar en contacte en breu. Així mateix, parlaran amb els representants sindicals dels Mossos que estan realitzant aquesta protesta “i els farà arribar el malestar de la ciutadania”.

La Plataforma per la Llengua “no descarta altres accions si els sindicats del cos de policia dels Mossos d'Esquadra persisteixen en fer polítiques que només cerquen la divisió, l'ús partidista de la llengua i que no tenen res a veure amb les seves reivindicacions laborals”.

Aquest matí, una cinquantena de delegats dels sindicats SPC, SAP-UGT i SME-CCOO han irromput al vestíbul de la comissaria de la plaça Espanya de Barcelona com a mesura de protesta per la rebaixa de les condicions laborals que denuncien que patiran els membres del cos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles