Societat

La protesta dels Mossos s'estén a altres punts del territori

Delegats sindicals ocupen el vestíbul de les seus de les Regions Policials Central, de Girona i Ponent

Els delegats protesten per la rebaixa de les condicions laborals que patiran els membres del cos com a conseqüència dels ajustaments pressupostaris

La protesta engegada aquest matí a la comissaria de la plaça Espanya de Barcelona com a mesura de pressió s'ha estès ja a altres punts del territori català. Delegats sindicals dels Mossos d'Esquadra han ocupat aquesta tarda els vestíbuls de les comissaries de Vista Alegre, Lleida i Manresa, les seus de les Regions Policials de Girona, Ponent i Central. A més, segons assegura el sindicat SAP-UGT, també hi ha mobilitzacions a Pineda de Mar (Maresme), i Cornellà i Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat). Els delegats protesten per la rebaixa de les condicions laborals que denuncien que patiran els membres del cos a conseqüència dels ajustaments pressupostaris.

A la comissaria de Vista Alegre, els delegats sindicals que s'hi han concentrat llueixen adhesius on es pot llegir Mossos en lluita. Asseguren que no se'n mouran, com a mínim, fins que no es conegui el resultat de la reunió que a hores d'ara s'està mantenint a la Direcció General de la Policia, situada a la comissaria de les Corts de Barcelona.

A la reunió hi assisteixen el secretari general d'Interior, Xavier Gibert; el director de la policia, Manel Prat, i portaveus dels tres sindicats (SME-CCOO, SAP-UGT i SPC).

Els delegats sindicals dels Mossos d'Esquadra asseguren que els ajustos pressupostaris els suposaran una retallada salarial que pot representar fins a un 25% de poder adquisitiu, un augment d'hores de treball, la congelació d'aportacions al pla de pensions o la rebaixa de retribucions per baixa d'accident. A més, també critiquen que es vulguin eliminar convocatòries d'accés al cos i de promoció interna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA