Política

Oriol Pujol: “Ara diem que Catalunya és igual a nació més estat propi”

El nou secretari general de CDC, Oriol Pujol, tanca el XVI congrés del partit amb un clam a favor de la sobirania fiscal i de l'estat propi

Apunta que la primera fita és aconseguir la independència econòmica, “que Catalunya té el seu abast”

En el seu primer discurs com a secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Oriol Pujol, ha volgut deixar clar el gir sobiranista del partit i el nou camí a seguir. “Des del catalanisme sobiranista de convergència ara diem que Catalunya és igual a nació més estat propi”, ha proclamat davant els gairebé 2.000 delegats reunits a Reus .

I és que, segons ha explicat, “amb la sentència contra l'Estatut es van aclarir les posicions” i Convergència busca ara “fer del sobiranisme l'opció majoritària”. Un sobiranisme que ha de portar al país cap a l'estat propi.

Per iniciar aquest camí el primer que cal aconseguir és la independència econòmica, “que Catalunya té el seu abast”. En aquest sentit, Pujol ha argumentat que sense el pacte fiscal “se'ns escaparà el model entre els dits”. El secretari general de CDC ha recordat que no és un plantejament contra ningú, sinó que és imprescindible per assegurar l'autogovern. “No hi ha recuperació econòmica, ni lluita contra l'atur ni capacitat per sortir de la crisi sense pacte fiscal”, ha assegurat.

En aquest context, Oriol Pujol s'ha tornat a referir a “l'actitud convergent que va permetre al partit fer la travessia del desert, i que és sobretot una actitud patriòtica, això és, anar a més amb la immersió lingüística, amb la integració de la immigració i amb la cohesió social”. De fet, les seves primeres paraules han estat: “Quina sort té Catalunya de tenir gent com nosaltres”.

Així, el ja secretari general de CDC ha arrencat el seu discurs amb un ampli parlament d'agraïments a totes aquelles persones que l'havien empès fins aquest moment. Josep Maldonado, Joaquim Forn, Ramon Juncosa, Felip Puig, David Madí i el propi Artur Mas, han estat alguns dels citats. També ha dirigit unes paraules al seu pare, Jordi Pujol, de qui ha dit que és el pare de tots, a la seva dona i, finalment, ha recordat a la seva mare amb un crit que ha aixecat els aplaudiments entre els assistents: “Jo sóc el fill de la Ferrusola”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona