Política

Oriol Pujol rep el suport del 97,8% dels delegats de CDC

Tots els càrrecs superen el 90% però qui més suport rep és Artur Mas amb un 99,36% dels vots del congrés que se celebra a Reus

A més, els gairebé 2.000 delegats reunits a Reus avalen Francesc Homs i Lluís Corominas, com a vicesecretaris generals, i Josep Rull, secretari d'organització del partit

Artur Mas ha estat elegit president de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) amb el 99,36% dels vots dels delegats del congrés que el partit celebra aquest cap de setmana a Reus (Tarragona), mentre que Oriol Pujol ha obtingut el 97,81% de suports com a nou secretari general.

Mas i Pujol són els dos dirigents més votats del nou comitè executiu de CDC, en què ningú obté una puntuació inferior al 90%, segons indiquen els resultats de les votacions d'ahir a la nit, que l'organització ha donat a conèixer aquest matí.

El tercer amb més suports és Josep Rull, nou secretari d'organització, amb el 97,10%, seguit de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, elegit president de la comissió nacional de política municipal amb el 95,69%.

Francesc Homs (vicesecretari general d'estratègia) ha obtingut un 93,64%; Lluís Corominas (vicesecretari general de coordinació institucional) ha registrat un 92,73%; Irene Rigau (presidenta del consell nacional) ha aconseguit el 92,37%; Meritxell Borràs (presidenta de la comissió nacional de política sectorial) s'ha quedat en un 90,47%; Josep Maria Cullell (president del consell assessor) té un 93,36%, i Maite Fandos (defensora del militant), un 90,54%.

Entre els secretaris executius proposats per Oriol Pujol, Joan Ramon Casals (territori i política municipal) té un 94,42%; Neus Munté (àmbit sectorial), un 94,48%; Ramona Barrufet (formació), un 91,69%, i Cesca Domènech (militància i participació), un 91,53%.

També els secretaris de coordinació han aconseguit més del 90% de suports: Laura Costa (política municipal) un 90,3%, Maria Senserrich (sectorial) un 91,17%, Josep Maria Violant (moviments socials), un 90,11%, i Xavier Badia (participació i mobilització), un 91,60%.

A la llista d'Oriol Pujol també hi figuren Ima Mis com a secretària d'imatge i actes (91,95% de vots), Víctor Terradellas com a secretari de relacions internacionals (90,96%) i Francesc Sánchez com a coordinador de règim intern i comunicació (94,35%).

D'aquesta manera, Pujol s'ha rodejat de la gent de la seva màxima confiança, entre els quals figura també Jordi Turull, que no obté càrrec perquè ja és portaveu al Parlament. Així, cal afegir al Comitè Executiu de CDC els membres nats: els consellers que siguin militants del partit; el secretari del Govern, Germà Gordó; els portaveus al Parlament, al Congrés, al Senat i a l'Eurocambra; el representant de CDC al Partit Liberal Europeu, i el president i el secretari general de la JNC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona