Política

Compromís arremet contra la “neteja urgent” de les muntanyes cremades

Defensa que les restes vegetals s'han d'estendre sobre el mateix terreny perquè nodrisquen el sòl

La coalició proposa recuperar cultius, ribassos i el pasturatge com a alternatives de creació d'ocupació

“La conselleria de Medi ambient és el principal enemic de la regeneració forestal de les muntanyes calcinades pel foc al País Valencià”, ha manifestat hui amb rotunditat el diputat verd de la coalició Compromís, Juan Ponce.

A través d'un comunicat, Ponce s'ha referit a les notícies publicades sobre l'ordre del director general de medi ambient, Alfredo González, de retirar les restes vegetals de les muntanyes cremades. Segons Ponce, biòleg de professió, això implicaria processos erosius que impediran la seua regeneració natural i que s'accentuaran fins a condemnar per sempre la fertilitat dels terrenys.

“Les mateixes recomanacions que hem fet per a la regeneració de la Torre de les Maçanes valen per als casos d'Andilla i de Corts”, va explicar el diputat. “La retirada de matèria vegetal s'ha de limitar a casos molt puntuals, si hi ha perill cert que caiguen sobre habitatges, infraestructures o si poden taponar un pont o algun barranc”, va explicar. Ponce va afegir que “tractar d'acontentar al gruix de la població rural afectada creant llocs de treball a força d'eliminar massivament el que queda de coberta vegetal és una aberració insensata i la ruïna per al futur de la muntanya”.

El diputat de Compromís proposa la creació de llocs de treball a base de fomentar la recuperació de les parcel·les de cultiu perdudes “que són els tallafocs més eficaços”, ha dit. També defensa la reconstrucció de formes i ribassos de pedra seca per a evitar l'erosió i que es dissenye una política ramadera com la que estan plantejant les organitzacions agràries. Ponce va afegir que “el que cal fer és estendre sobre el mateix terreny les restes vegetals que hagen quedat, perquè nodrisquen el sòl i per a evitar l'arrossegament de la terra fèrtil per efecte de les pluges. És a dir, el contrari que vol ordenar el senyor González”.

Ponce, biòleg de professió, ha posat seriosament en dubte que els tècnics del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) hagen recomanat les mesures anunciades per la conselleria, “almenys en els termes en què apareix reflectit en premsa”, ha precisat el diputat que considera que en el CEAM “hi ha professionals i tècnics de vàlua contrastada que no poden haver recomanat la retirada massiva del material vegetal. És increïble”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona
política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

barcelona
guerra a gaza

El govern de Netanyahu decideix tancar Al Jazeera a Israel

barcelona
itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

barcelona
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten Netanyahu a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona