Política

Viladamat no farà festa ni el 12 d'octubre ni tampoc el 6 de desembre

L'Ajuntament empordanès, governat per la CUP, proposa com a nous dies festius el 23 d'abril i el 9 d'octubre

Ho portarà al ple dijous vinent

L'Ajuntament de Viladamat, a l'Alt Empordà, portarà al ple, dijous de la setmana vinent, l'aprovació de dos nous dies festius –el 23 d'abril i el 9 d'octubre– en substitució de dos d'“imposats” com són el 12 d'octubre (festa de la Hispanitat) i el 6 de desembre (dia de la Constitució).

Des de l'equip de govern de la CUP, es coneix la dificultat legal de decretar dia festiu, dos de diferents d'aquells que no figuren en el calendari laboral, atès que els ajuntaments només tenen atribucions per establir les festes locals. Viladamat decretarà, per això, com a festiu per a l'Ajuntament el dia de Sant Jordi i el de la festivitat del País Valencià (9 d'octubre), i obrirà les dependències municipals el divendres 12 d'octubre i el dijous 6 de desembre. És probable que l'execució del canvi de festivitats vagi acompanyada, dijous que ve, de la recomanació perquè tot el poble faci com el consistori.

L'alcaldessa, Irene Palol, va confirmar ahir que ho portaran al ple i que en faran un debat: “Volem saber quina opinió en tenen els altres regidors.” La CUP disposa de majoria amb quatre regidors, i IpV en té tres. Palol va argumentar la tria del 9 d'octubre i no el 30 de desembre, que celebren a les Illes. “Jaume I va començar pel País Valencià”, diu.

Apel·lació a l'esperit cívic

En la moció que es presenta per a la seva aprovació es reclama la declaració unilateral de sobirania dels Països Catalans en el termini més breu possible, i també, entre altres coses, que des d'ara quedin sense aplicació totes les lleis i els reglaments, sentències judicials i resolucions que limitin l'ús de la llengua catalana. A més, també s'apel·la a l'esperit cívic de tot Europa, “incloent-hi l'Estat espanyol”, per tal que s'imposi una resolució democràtica dels conflictes i “s'avanci en els ideals de la pau, el treball i la llibertat, l'amistat i la germanor entre tots els pobles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.