Política

Cadena humana submarina per la independència a Mataró

L'ANC i la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques organitzen un acte previ a la Via Catalana a la platja del Varador

L'objectiu és formar una gran rotllana que comenci a la sorra i continuï mar endins

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques (SPAS) de Mataró organitzen aquest dissabte una cadena humana submarina a favor de la independència.

És un més dels actes previs a la Via Catalana del proper Onze de Setembre que s'estan organitzant arreu del país. En aquest cas, la convocatòria té l'al·licient afegit que serà sota l'aigua.

La concentració tindrà lloc a partir de dos quarts de cinc de la tarda a la platja de Varador de Mataró, a tocar del port de la capital del Maresme. L'objectiu és configurar un gran cercle, des de la sorra de la platja i fins a uns quants metres mar endins, en el que s'alternin persones i banderes estelades. L'organització té la intenció d'enregistrar un vídeo subaquàtic de la capbussada.

Un dels coorganitzadors de l'acte i responsable de l'SPAS, Òscar Montferrer, ha explicat que la immersió serà a un màxim de tres metres de fondària. Montferrer ha fet una crida als submarinistes a afegir's-hi amb el seu propi equip. També ha animat a participar-hi a aquelles persones que no bussegin, ja que la rotllana començarà a la sorra de la platja.

A més de les persones que hi assisteixin, la cadena la configuraran desenes de banderes estelades, que s'aniran intercalant entre els participants. L'organització no es posa límits pel que fa a assistència i volen fer una rotllana “tan gran com es pugui”.

L'acte es farà a la tarda, pels volts de les cinc, però amb prou llum natural com perquè l'acte pugui ser enregistrat amb càmeres subaquàtiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona