Política

Forcadell: “Convidem tothom a la Via Catalana perquè l'objectiu immediat és pressionar perquè es convoqui la consulta”

La presidenta de l'ANC confirma que no es canviarà el lema de la cadena humana perquè ja hi ha més de 300.000 persones apuntades i perquè “el dret a decidir ja el tenim”

Assegura que “som inclusius” i que tothom s'hi ha de sentir tan “còmode” com en la manifestació de la Diada de l'any passat

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha reiterat aquest divendres que no es canviarà el lema de la Via Catalana “Per la independència” perquè considera que “el dret a decidir ja el tenim” i perquè ja hi ha més de 300.000 persones inscrites. Amb tot, Forcadell ha assegurat que la gent s'ha de sentir tan còmode com en la manifestació de la Diada de l'any passat en què es demanava “un estat propi”. “Convidem tothom perquè l'objectiu immediat és pressionar perquè es convoqui la consulta i tothom que vulgui pressionar ha d'assistir”, ha afirmat en una entrevista a RAC 1.

Per Forcadell, el dret a decidir “ja el tenim” i ha recordat que el Parlament ja va votar una declaració de sobirania i pel dret a decidir el 23 de gener passat en què hi va haver 85 vots a favor i 41 en contra.

Forcadell ha qualificat de “debat estèril” que “s'hauria de tancar” el qüestionament que, sobretot UDC està fent del lema de la cadena humana. “El que fan és respondre a la seva pròpia estratègia de partit”, ha assegurat en relació a les últimes declaracions fetes pels consellers Santi Vila i Joana Ortega sobre aquest tema.

Tot i el debat política extern, Forcadell ha assegurat que des de l'ANC es treballa “en pau” i ha aprofitat per tornar a fer una crida perquè la gent de Barcelona i l'àrea metropolitana es desplaci cap a les Terres de l'Ebre per cobrir els trams buits que encara hi ha. “Estem segur que s'aconseguirà” omplir la zona de l'Ebre, ha afirmat.

Per Forcadell, la cadena ja és un èxit ara, amb més de 300.000 inscrits. I ha apuntat que la convocatòria ha de mobilitzar la mateixa gent que va sortir al carrer l'11 de Setembre de l'any passat a Barcelona per reclamar “un nou estat d'Europa”.

I l'endemà, què?

Forcadell ha explicat que l'endemà de la cadena humana “ens agradaria que es concretés la data de la consulta, que hi hagi un compromís ferm perquè es convoqui”. Per Forcadell és important saber la data i la pregunta per “sortir de l'impàs en què ens trobem en aquest moment”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona