Política

Sánchez-Camacho afirma que Rajoy respondrà a Mas aquest mateix setembre

La líder del PP català explica que el seu partit es planteja la celebració d'un acte propi per a l'11 de Setembre

Avança que només participarà en l'acte institucional de la Diada si aquest no es converteix en un acte independentista

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha revelat aquest dimarts que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, respondrà aquest mes de setembre a la carta que li va enviar al juliol el president de la Generalitat, Artur Mas per demanar-li que autoritzi una consulta d'autodeterminació a Catalunya. El que no ha aclarit és si la resposta arribarà abans o després de la Diada.

“Mariano Rajoy sempre respon a totes les cartes institucionals des del diàleg i la legalitat i així ho farà [amb la carta de Mas] aquest mes”, ha assegurat la líder popular en la roda de premsa posterior a la primera reunió de la seva direcció després de les vacances d'estiu. “Serà resposta en un marc de lleialtat, diàleg i entesa que creiem necessari dins la legalitat en què els dos governs han d'estar”, ha indicat.

Sánchez-Camacho també ha explicat que el seu partit estudia la celebració d'un acte propi de partit l'Onze de Setembre que tindria lloc en un lloc “històric”, com Poblet o Ripoll, i podria ser una declaració institucional dels tots els diputats del PP i els membres de la directiva del partit.

La líder popular ha avançat que el seu partit només participarà en l'acte oficial que organitza el govern si aquest és “una festa de tots” i no pas una reivindicació sobrianista. La participació dels populars en els actes institucionals de la Diada dependrà de si es manté l'ordre del dia i el contingut habitual o si, per contra, el govern “converteix” la commemoració en un “acte independentista”. El PP ha demanat a la Mesa del Parlament informació sobre els actes institucionals de la Diada i espera una resposta per demà dimecres, és llavors quan prendran la decisió definitiva sobre si participen o no.

També queda pendent de decidir si el partit participa en la concentració convocada pel Moviment 12-O contra la independència a la Sagrada Família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten insten Netanyahu a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona