Política

El bisbe de Solsona demana als rectors que no permetin el repic de campanes de la Via Catalana

Xavier Novell reclama no “involucrar oficialment” l'Església en una opció política “legítima” però “no necessàriament compartida per tots”

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha demanat als rectors de la seva diòcesi que no permetin el repic de campanes l'Onze de Setembre a les 17.14h coincidint amb l'inici de la Via Catalana. El bisbe entén que “no han de pretendre involucrar oficialment l'Església en la seva opció política” perquè les comunitats cristianes han d'estar “obertes a tots els fidels” i ser “respectuoses” amb totes les opcions, evitant accions que divideixen. “Tot i ser legítimes, no necessàriament han de ser compartides per tots”, ha precisat en una carta enviada als rectors. Malgrat això, reconeix que només els mateixos rectors “en virtut de les seves competències” poden prendre les decisions que “considerin oportunes”.

El bisbe convida els mossens a llegir la glossa que publicarà en el proper número del Full Diocesà, en la qual manifesta que si bé està essent “amplament majoritària” la voluntat dels ciutadans de Catalunya de decidir el propi futur, hi ha un sector “important de la ciutadania” que no comparteix aquest projecte i que el govern d'Espanya “sembla que respondrà negativament a la petició formal per a realitzar un referèndum legal sobre aquesta qüestió”.

“No ens correspon a nosaltres optar per una determinada proposta a aquests reptes nous,però defensem la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles [...] i encoratgem el camí del diàleg i l'entesa entre totes les parts interessades a fi d'assolir solucions justes i estables”, recull el bisbe en la glossa d'aquest diumenge.

Davant d'això, insisteix que només s'assoliran les “solucions justes i estables” que demanen els bisbes si s'arriba a un acord entre els governs de l'Estat i la Generalitat que permeti la consulta. Així, reclama partidaris i detractors de la consulta a treballar “amb esperit pacífic, lluny de qualsevol agressió” i que la qüestió “no divideixi els fidels de la diòcesi perquè “la fe que ens uneix és molt més gran que les respectives idees polítiques”.

Tot i que demana als fidels de la diòcesi “no restar aliens a aquesta situació històrica”, recorda que les “greus necessitats socials” els han de preocupar “molt més” i que l'evangelització “que passa per damunt de les estructures polítiques”, és la missió principal de la comunitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona