Política

Herrera: “És important que a Espanya entenguin que la forta onada que ve de Catalunya és una oportunitat pel canvi de règim”

El coordinador nacional d'ICV considera que si no s'està compromès amb el dret a decidir, “estàs fora del catalanisme”

L'ecosocialista insisteix que mentre es fa el procés nacional, s'ha de discutir “el model de país que volem”

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha apostat aquest divendres per la pedagogia i la resistència per culminar amb èxit el procés sobiranista. “És molt important que anem a fer pedagogia a l'Estat i que entenguin que la forta onada que ve de Catalunya és una oportunitat pel canvi de règim a Espanya”, ha argumentat Herrera en una entrevista a Els Matins de TV3. De fet, al seu entendre, “la societat espanyola és molt més plural que l'opinió publicada” i, per tant, el que cal és buscar aliats.

A més, Herrera ha insistit que la capacitat de resistència del poble de Catalunya “serà molt important” per arribar a bon port. “Amb capacitat de resistència ens en sortirem. Però cal unitat, no agafar dreceres i no utilitzar el procés per interessos electorals”, ha afirmat.

Segons l'ecosocialista, “és important que tirem endavant el procés amb la força d'aquest 80% de la ciutadania, i és fonamental que mentrestant debatem quin model de país volem”. Així, ha remarcat que ara mateix no es pot engegar la llei de consultes perquè hi ha la possibilitat que sigui impugnada, però que el camí a seguir és poder realitzar el referèndum d'acord amb la legalitat catalana.

Herrera ha assegurat que si no s'està compromès amb el dret a decidir, “estàs fora del catalanisme”. I, en referència explícita a les divisions del PSC, ha dit: “A ICV ens estalvia divisions internes l'estar fermament compromesos amb la voluntat majoritària del país. Creiem que cal fer de la diversitat un valor afegit i no un focus de conflicte. El país necessita un PSC fort”.

El coordinador nacional d'ICV no s'ha mostrat massa entusiasta d'unes eleccions anticipades en clau plebiscitària. “Per l'endemà fer què? perquè tothom nega la DUI”, ha reflexionat. I ha insistit que no pot ser que mentre es fa el procés nacional, “no es discuteixi el model de país que volem”.

En aquesta línia, ha assegurat que no es tracta de sumar-se a Iniciativa, “es tracta de crear un nou espai d'esquerres”. “L'única manera d'arreglar això -ha continuat- és construir un nou pol d'esquerres per construir una alternativa a les polítiques que s'estan portant a terme en aquests moments, que faci front als problemes que té el país. Crear un nou espai per evitar un nou bipartidisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia