Política

ICV es dispara, dobla els vots i se situa com a quarta força

Urtasun destaca la validació del doble suport al dret a decidir i als drets socials

Exultació a ICV-EUiA, que amb Ernest Urtasun com a cap de llista ha guanyat un 115% més de vots, passant de 119.755 a més de 258.000. Això significa que augmenta més de quatre punts respecte als resultats de fa cinc anys (n'obté un 10,2%), avança posicions en el rànquing català i se situa com a quarta força avançant el PP. En el conjunt de l'Estat espanyol, IU-ICV aconsegueix un milió de vots més.

Els discursos després de conèixer-se els resultats van ser evidentment triomfalistes, i van pivotar sobre dos eixos: d'una banda, la defensa del dret a decidir és perfectament compatible amb la defensa dels drets de les persones. De l'altra, l'inici d'una nova realitat electoral que inicia un camí que defuig el bipartidisme tant estatal (PP-PSOE) com català (CiU-PSC). Ernest Urtasun va insistir que queda clar que la ciutadania vol “aire fresc” i una nova manera de fer les coses. Va voler dedicar el bon resultat a Miquel Caminal, recentment desaparegut, i va fer una crida a tots els partits ecologistes i verds d'Europa a crear un bloc antiretallades. Urtasun va coincidir amb els coordinadors generals d'ICV i EUiA, Joan Herrera i Joan Josep Nuet, a afirmar que les esquerres han guanyat a Europa. Herrera va anar més enllà i va apel·lar a la responsabilitat d'ERC perquè ajudi a construir alternatives a les retallades i la troica, ja que les urnes han demostrat que això és el que vol la gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia