Política

L'alcalde de Cullera defén que no hauria ordenat disparar els focs d'artifici si haguera conegut el perill

Ernesto Sanjuán va fer cas omís d'un fax del Centre d'Emergències que advertia que s'havia decretat el nivell 3 de preemegència, que prohibia la disparada dels coets

Està imputat per un delicte d'imprudència greu

L'alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán (PP) ha defés davant els mitjans de comunicació, després de la seua declaració com a imputat en el jutjat d'instrucció número 3 de Sueca, que si haguera sabut del perill d'incendi no hauria ordenat disparar “en absolut” el castell de focs artificials el passat 16 d'abril, que va provocar un foc en la zona. No obstant això ha subratllat que es tracta d'una tradició de l'any 1600 i escaig.

Sanjuán estava citat aquest dijous a declarar com a imputat junt amb el regidor de Festes, Andreu Piqueras, en la causa oberta després de l'incendi declarat com a conseqüència dels focs d'artifici disparats a pesar que estaven prohibits, ja que existia el nivell 3 de preemergència.

Després de prestar declaració per espai de més d'una hora, el primer edil ha dit que la seua defensa ha sigut “dir la veritat” i que ha contestat a totes les preguntes de la jutgessa i del fiscal. “Crec que s'han aclarit bé les coses”, ha indicat. Sanjuán ha tornat a insistir que “si haguera sabut el que anava a passar, no s'hauria disparat”. L'alcalde ha confirmat que sí que estaven avisats de la preemergència i que així ho ha dit a la magistrada.

Antecedents

Tant EUPV com Compromís van presentar una denuncia davant la Fiscalia pel foc declarat. El ministeri públic va demanar a la jutgessa la imputació en observar un possible delicte d'incendi per imprudència greu, ja que hi havia dades per a considerar que la “responsabilitat màxima” a l'hora de realitzar i autoritzar la disparada i l'execució de l'espectacle pirotècnic “correspon” a l'alcalde i al regidor de Festes “amb independència de la resta de persones que pogueren aparéixer com a responsables perquè hagueren tingut un domini funcional a l'hora de realitzar la citada conducta”.

Des del Centre de Coordinació d'Emergències es va remetre un fax a l'Ajuntament en què advertien que s'havia decretat el nivell 3 de preemergència i que no es podia disparar el castell de focs artificials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona