Política

Onze candidats i una llista fantasma es queden a zero

Sobretot es tracta de candidatures del PSC, però també hi ha un cas del PP i un de CiU

Disset candidats únics han tingut un sol vot

Hi ha deu llistes més amb menys vots que integrants

Una dotzena de les candidatures fantasma –amb gent de fora del poble on es presentaven– que s'havien presentat a aquestes municipals a la demarcació de Girona es van quedar a zero vots. Concretament, una llista del PSC, nou candidats únics d'aquest partit en pobles amb llistes obertes, un candidat del PP i un de CiU. A més, disset candidats únics es van quedar amb un sol vot –9 del PSC i 8 del PP– i hi va haver deu llistes més amb menys vots que integrants –7 del PSC, 2 del PP i una d'Escons en Blanc.

Els casos de zero vots

Destaca sobretot el cas de la llista del PSC a Guils de Cerdanya, formada per 7 membres, que no va rebre cap vot. L'alcaldable havia estat líder de la JSC de l'Hospitalet i a la llista hi havia gent de Barcelona, l'Hospitalet i Cornellà.

Pel que fa als 9 candidats socialistes en pobles petits que també es van quedar a zero, destaca el cas de l'“itinerant” que es presentava a la Vajol, Jorge Mansergas, que el 2007 havia obtingut tres vots a Santa Maria de Besora i el 2011 tres vots més a Sant Ferriol. El seu substitut a Sant Ferriol, Guillem Vals, del PSC de Gràcia, tampoc no va tenir cap vot.

També es van quedar a zero dues llistes fantasma de les quals s'ha parlat molt: la filla de Carmen Andrés, Sheila Guerra, a Toses, i la responsable de qualitat democràtica del PSC i de l'oficina del Parlament Europeu del PSC a Catalunya, Aroa Arauzo, a Ogassa. El 2011 havia obtingut un vot a Palau de Santa Eulàlia. El seu substitut en aquest poble també va obtenir zero vots.

Hi ha dos pobles on el candidat del PSC s'ha quedat a zero i el del PP ha tingut un sol vot: són Viladasens i Das. Els altres dos casos de candidats del PSC amb zero vots van ser Meranges i Susqueda.

Pel que fa al PP, no va aconseguir cap vot en la seva estrena a Garrigoles. I CiU es va quedar a zero a Sales de Llierca, amb un candidat que és de Sant Jaume i que des de la federació asseguraven que tenia vincles amb Sales.

Llistes amb pocs vots

A més del cas de Guils de Cerdanya, amb zero vots, hi va haver quatre llistes del PSC amb un sol vot –Llívia, Bolvir, Espolla i Brunyola– i una d'Escons en Blanc –Rupià–. Entre les del PSC, destaca Brunyola, on els socialistes s'estrenaven amb un conseller del barri barceloní de Sant Martí com a alcaldable. Més sort va tenir un altre conseller del mateix barri que encapçalava la llista d'Osor, que va tenir 3 vots. Altres llistes del PSC amb menys vots que membres van ser les d'Alp (9 noms, 3 vots) i Fontanals de Cerdanya (7 noms, 4 vots).

Pel que fa al PP, destaca el cas de la Pera, on només els tres primers de la llista, tres germans, eren del poble. I han tingut justament tres vots. A Pont de Molins, la llista encapçalada per l'exregidor socialista Manuel Pino, en què ell era l'únic del poble, ha tingut quatre vots. Cal dir que a Bolvir, a més de la llista del PSC, amb un vot, destaca la del PP, amb set vots per set noms.

La llista de Jaume Veray a Llambilles obté 9 vots

Jaume Veray, el president del PP al Gironès, era l'alcaldable de Llambilles en una llista sense ningú del poble. Han tingut 9 vots. Altres resultats baixos del PP al Gironès són Fornells (24) i Bescanó (31).

Disset candidats (9 del PSC i 8 del PP) obtenen un sol vot

Del PSC destaca que Francisco Manuel González es va estrenar a Serra de Daró, després de tenir zero vots el 2011 a la Vajol. Els altres amb un vot del PSC van ser a Boadella, Rupià, Vidrà, Ultramort, Queralbs, les Lloses, Urús i la Selva de Mar, on també el PP va rebre un vot. A més, el PP en va tenir un a Albanyà, Sant Mori, Fontanilles, Torrent, Das, Toses i a Viladasens, on va repetir candidat i resultat.

Dos vots per a la secretària de Montilla

La candidata del PSC a Sant Andreu Salou era Maria Pilar Lara Cardeña, que és al secretària de l'oficina de l'expresident Montilla, i va obtenir 2 vots, cosa que suposa l'1,61% dels vots emesos.

La llista de Jaume Veray a Llambilles obté nou vots

Jaume Veray, el president del PP al Gironès, era l'alcaldable de Llambilles en una llista sense ningú del poble. Han tingut nou vots. Altres resultats baixos del PP al Gironès són Fornells (24) i Bescanó (31).

Dos vots per a la secretària de Montilla

La candidata del PSC a Sant Andreu Salou era María Pilar Lara Cardeña, que és la secretària de l'oficina de l'expresident Montilla. Va obtenir dos vots, cosa que suposa l'1,61% dels vots emesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona