Política

El govern espanyol es mostra “preocupat” pels pactes PSOE-Podem que incorporen mesures de “l'esquerra radical”

Sáenz de Santamaría aposta per “treballar en una entesa” amb Ciutadans allà on sigui possible

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha expressat aquest divendres la “preocupació” del seu executiu pels acords entre el PSOE i Podem, que porten els socialistes -ha dit- a fer seves “mesures de l'esquerra radical”. Segons la vicepresidenta, la formació de Pedro Sánchez hauria de fer una “reflexió” i deixar enrere la premissa de no assolir pactes amb el PP, perquè cal garantir “l'estabilitat” i defensar la recuperació. En canvi, la vicepresidenta sí que ha defensat la possibilitat que el PP assoleixi “pactes puntuals” amb Ciutadans allà on sigui possible, sempre mantenint el principi que governi la llista més votada.

La vicepresidenta ha fet aquestes manifestacions a la roda de premsa posterior al consell de ministres, on ha expressat reiteradament la “preocupació” per la “deriva” que està adquirint el PSOE i el seu líder, Pedro Sánchez, que “s'està escorant” cap a plantejaments “radicals” i “està disposat a donar el govern de determinats municipis” a Podem, en referència a Madrid.

Segons ha afirmat, en un moment delicat en què es “comença a crear ocupació” el PSOE reclama un “canvi de polítiques” que “van en la direcció que s'incorporin mesures de l'esquerra radical”. “Fem una crida a la reflexió a molts socialistes perquè molts s'estaran plantejant cap on va el sistema polític espanyol”, ha sentenciat.

Tot plegat després de les reunions que el president del PP i del govern espanyol, Mariano Rajoy, va mantenir per separat a La Moncloa amb Sánchez i amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera. Dues trobades de les que va sortir molt poca informació i on tots els actors van assegurar que s'havia acordat deixar a mans dels seus responsables sobre el territori els acords locals.

En canvi, la vicepresidenta ha apostat per “treballar en una entesa” amb Ciutadans allà on sigui possible. Segons ha explicat, durant la reunió que Rajoy va mantenir amb ell van quedar que anirien parlant de “pactes puntuals” allà on sigui possible “mantenint un principi que defensem en tot cas, que és que les llistes més votades puguin conformar ajuntaments estables”.

“En algunes coses estarem d'acord i en altres no, però jo crec que cal treballar a nivell municipal i autonòmic en una entesa si així fos possible”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona