Política

González nega ara haver defensat una reforma de la Constitució que reconegui Catalunya com a nació

L'expresident espanyol canvia la versió i assegura que mai li han preguntat ni tampoc no ho ha dit

L'autor de l'entrevista defensa que l'oficina de González va revisar el text i li va donar el vistiplau

L'expresident espanyol, Felipe González, ha negat aquest dimarts haver demanat una reforma de la Constitució que reconegui Catalunya com a nació, com s'apuntava en una entrevista publicada divendres passat per La Vanguardia.

“Lamento dir que aquesta frase no està l'entrevista, no la vaig pronunciar i ni tant sols em van fer aquesta pregunta”, ha asseverat en declaracions als periodistes abans de participar a l'acte de presentació a Madrid de l'associació La Tercera Via: diàleg i acord.

“No puc ratificar, ni rectificar el que no he dit en aquesta entrevista. És el que vull que quedi clar avui”, ha afegit.

El titular de l'entrevista, realitzada pel periodista Enric Juliana, era: “Estic a favor d'una reforma que reconegui Catalunya com a nació”. L'exsecretari general del PSOE ha puntualitzat que si li hagués preguntat això “hauria contestat”.

Davant la petició dels periodistes que aclarís si està o no a favor que Catalunya sigui una nació, l'excap del govern espanyol ha esquivat la resposta: “No enredem, no enredem”.

“Simplement, vull aclarir alguna cosa que és seriosa, vull aclarir-ho fins i tot per respecte a Enric Juliana, que em sembla un periodista seriós. Però ni va existir la pregunta, ni, per tant, la resposta que es posa entre cometes i en boca meva en aquesta entrevista. Això no va existir”, ha explicat.

A l'acte de La Tercera Via hi han assistit les principals figures del Partit Socialista entre els quals el líder de la formació, Pedro Sánchez; l'exsecretari general, Alfredo Pérez Rubalcaba; el portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando, o el portaveu del PSOE a l'Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo.

L'oficina de González va revisar el text

L'autor de l'entrevista, enric Juliana, ha asseverat a través de les xarxes socials que el text va ser enviat a l'oficina de González perquè el pogués revisar i li van donar el vistiplau. “Aquesta va ser la resposta: Nada que objectar”, indica el periodista.

Juliana ha subratllat que deixar que l'entrevistat pugui revisar les seves respostes “és des de fa anys una praxis de la premsa, a molts països europeus”.

Sánchez titlla Mas d'“irresponsable” i fa una crida al vot unionista

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez,ha afirmat aquest dimarts que no hi ha tantes diferències entre catalans i espanyols com perquè “un irresponsable com el senyor Mas miri de fracturar els catalans, els espanyols i intenti aïllar Catalunya del conjunt d'Europa”. El líder socialista s'ha mostrat convençut que no es poden “construir fronteres on mai n'hi ha hagut”.

Així mateix, ha expressat el seu convenciment que “hi ha prou temps per a una tercera via”, i ha volgut deixar clar que “els independentistes no són els propietaris del temps”. “N'hi ha de sobres per seure i parlar i dialogar”, ha apuntat.

Sánchez ha advertit que una victòria independentista el 27-S significaria una “fractura emocional” i ha cridat a mobilitzar-se a aquells ciutadans amb dret a vot que volen una Catalunya dins Espanya. “No només estimem Catalunya sinó que la necessitem per canviar Espanya. Cal Construir una Catalunya millor en una Espanya diferent”, ha defensat.

Finalment i preguntat per si Felipe González li havia comunicat que mai havia demanat reformar la Constitució reconeixent Catalunya com a Nació, Pedro Sánchez ha contestat que l'expresident espanyol sí que li ho havia dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell