Política

Deneguen l'ampliació de la seu del Consell de la Selva

L'Ajuntament de Santa Coloma es resisteix a autoritzar que l'edifici ocupi la plaça del davant

Balliu diu que no hi caben i que l'ens té ofertes per anar-se'n a altres municipis

L'equip de govern de Santa Coloma de Farners (ERC i MES) denega o, com a mínim, bloqueja l'ampliació de la seu central del Consell Comarcal de la Selva. El president del Consell, Salvador Balliu (CiU), diu que l'ens té “capacitat i ambició de fer coses” i que, si no poden ampliar les instal·lacions de Santa Coloma, buscaran alternatives en altres municipis.

L'alcalde de Santa Coloma, Joan Martí (ERC), assenyala que té sobre la taula la proposta d'ampliació del Consell des de fa tres mesos. Considera que no és imprescindible i dubta que sigui convenient. “Volem analitzar bé la idoneïtat d'augmentar l'edificabilitat [de la seu]. No sabem si toca ara, aquesta ampliació en una zona residencial. Ho analitzem amb detall, sense prejudicis.”

Martí es va reunir el dijous 23 de juliol amb Balliu i el gerent del Consell, Martí Pujals, que li van exposar les intencions de l'ens supramunicipal. La seu del Consell és de titularitat de l'Ajuntament. Per tant, l'ens presidit per Balliu no té la possibilitat d'ocupar l'espai del davant de la façana, que ara mateix és un aparcament per a vehicles.

“Altres solucions”

“Si no podem fer l'obra, buscarem altres solucions”, assegura Balliu, reelegit alcalde de Caldes de Malavella el 24 de maig. Balliu, president des del març del 2013, recorda que el Consell es dedica únicament a donar serveis als municipis i que els vol ampliar.

L'alcalde de Caldes recorda que el Consell té un parc mediambiental a Santa Coloma, un centre de l'empresa de recollida Nora –en què hi ha capital públic i privat– a Blanes i que estaria, fins i tot, disposat a “comprar un local en un altre lloc”.

L'ampliació de la seu, valorada inicialment en 650.000 euros, hauria d'haver començat el primer trimestre d'aquest any. Balliu va explicar al gener que estava negociant amb l'equip de govern de Santa Coloma d'aleshores (CiU, PSC i dos edils no adscrits). Les gestions encara no han arribat a cap punt d'acord.

El Consell ha demanat en dues ocasions la llicència d'obres a l'Ajuntament (el 30 de gener i el 26 de març). El silenci de l'Ajuntament ja dura set mesos, i ni l'anterior equip de govern municipal ni l'actual han accedit a autoritzar que un corredor connecti la seu (passeig Sant Salvador, 27) amb l'oficina de recaptació (el número 19 del mateix carrer). “El corredor [projectat] és massa invasiu”, assenyala Martí.

El maig del 2014 el Consell va descartar construir una nova seu a Santa Coloma, en uns terrenys del carrer Moragues que li havia cedit l'Ajuntament el 2008. Ara el Consell intenta ampliar la seu.

LA DATA

26.03.15
és la dia
que el Consell va demanar a l'Ajuntament la llicència d'ampliació; ja ho havia fet abans, el 30 de gener.

LES FRASES

Volem donar serveis i fer coses. Si no podem fer l'obra, potser comprarem un local en un altre lloc
Salvador Balliu
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE LA SELVA (CDC)
No sabem si ara toca ampliar la seu. Ho analitzem amb detall. El corredor és massa invasiu
Joan Martí
alcalde de Santa coloma (ERC)

Una enquesta dóna un 7,6 als serveis del Consell

El Consell Comarcal de la Selva ha encarregat una enquesta als alcaldes que ostentaven el poder abans de les municipals del 24 de maig. Segons informa el Consell, els batlles i batllesses consultats donen un 7,6 de nota als serveis que ofereix l'ens. Els dos extrems són el 8,66 que rep la creació i la gestió d'aules comarcals, i el 6,52 del servei del centre d'acollida d'animals.

Balliu explica que l'equip de govern (CiU-Independents de la Selva) prepara una brigada per fer franges perimetrals de protecció d'incendis i neteja de parcel·les. Ho veu necessari, entre altres llocs, a Vidreres i Maçanet, esmenta. El president valora la gestió feta i, entre altres coses, lloa l'Agència Comarcal de l'Energia.

Ahir Balliu va exposar els serveis del Consell a una àmplia representació de regidors i alcaldes de la comarca. En l'acte a l'auditori de Santa Coloma hi eren, entre d'altres, el president de la Diputació, Pere Vila (CDC), i el delegat del govern en funcions, Eudald Casadesús (CDC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona