Política

Registren el domicili de l'expresident Pujol pel fill gran

L'Audiencia Nacional cerca proves d'inversions sota sospita de Jordi Pujol Ferrusola

La policia espanyola també escorcolla els pisos de dos fills més, Josep i Pere, que són imputats per blanqueig

La Fiscalia Anticorrupció de Madrid no dóna treva en la seva creuada contra la corrupció a Catalunya, sobretot en dos casos: les suposades comissions del 3% a Convergència i els negocis sota sospita de la família Pujol Ferrusola.

Ahir, uns dos-cents agents de la policia espanyola es van desplegar a Catalunya per cercar proves contra l'entramat societari del primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, que ha esquitxat dos dels seus germans, Josep i Pere, ara imputats per blanqueig de capitals per l'Audiencia Nacional. Els policies, en l'anomenada operació Hades, van fer una dotzena d'escorcolls a empreses i domicilis, com ara el del vicepresident segon del Barça, Carles Vilarrubí, i el president del grup Isolux Corsan, a Madrid, Luis Delso.

A les vuit del matí, agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) acompanyaven el fiscal Fernando Bermejo, en el registre a casa de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, a l'avinguda general Mitre. Després d'una primera confusió, la defensa de la família Pujol, exercida pel bufet del penalista Cristóbal Martell, va aclarir que el jutge José de la Mata, del jutjat central 5 de l'Audiencia Nacional, delimitava l'escorcoll exclusivament a l'habitació del fill gran, que, convalescent d'una operació a l'espatlla, estava a casa dels seus pares. Per això, el matrimoni Pujol Ferrusola va poder abandonar el seu domicili cap a les deu del matí, i va marxar en un cotxe de la família. En el mateix moment, també va sortir de casa dels pares, el fill petit, Oleguer, imputat en una altra causa a Madrid, pel jutge central 1 de l'Audiencia Nacional, Santiago Pedraz, per unes inversions.

El fill gran, Jordi Pujol Ferrusola —acusat de blanqueig de capitals i frau fiscal amb la seva exdona, Mercè Gironès, en una investigació oberta el 2012 a l'Audiencia Nacional arran d'unes declaracions de la seva exparella Victoria Álvarez– ahir va haver d'acompanyar els agents policials en els registres a la seu de les seves empreses (Iniciatives Marketing i Inversions SA, la principal), al carrer Ganduxer de Barcelona, i a la tarda a la casa que té a Bolvir , a la Cerdanya.

Informes d'Andorra

A més dels registres, Pere i Josep Ferrusola (l'únic dels set germans fins ara no investigat) van rebre una citació per anar a declarar com a imputats davant del jutge De la Mata el 13 de novembre vinent. La seva defensa va assegurar que en la citació no es recullen ni un relat de fets delictius ni els delictes. S'indica que els dos germans podrien haver ajudat Jordi en la seva trama societària per suposadament blanquejar diners pagats per empresaris, com ara Carles Sumarroca (Emte) i l'exvicepresident del Barça, Jaume Ferrer Graupera, imputats en la causa penal.

Segons fonts de la investigació, l'impuls de la causa ara pot ser la resposta d'una comissió rogatòria a les autoritats d'Andorra. L'octubre del 2014, el jutge va ser informat que Jordi Pujol Ferrusola va desviar 2,4 milions d'euros d'un compte a la Banca Privada d'Andorra a una societat de Mèxic, l'agost del 2014, quan ja estava imputat.

LA XIFRA

200
agents de la Policía
van escorcollar dotze domicilis i empreses. També la casa de Bolvir de Jordi Pujol Ferrusola.

També van a casa del vicepresident segon del Barça

Un altre dels registres va ser a casa del vicepresident segon del FC Barcelona, Carles Vilarrubí. Vilarrubí havia estat citat com a testimoni per haver fet negocis amb la seva societat CVC Grupo Consejeros, amb Pujol Ferrusola.

Luis Delso, d'Isolux Corsan, imputat i implicat

La Policía també va registrar la casa del president d'Isolux Corsan, a Madrid, Luis Delso Heras. L'empresari va ser imputat el 2014 per uns negocis a Mèxic, en què va donar al primogènit dels Pujol uns 14 milions entre el 2008 al 2012.

Luis Delso

, el president d'Isolux, a Madrid, ahir


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona