Política

Sánchez rebutja la negociació “exclusiva i excloent” que li demana Iglesias i manté els contactes amb C's

El secretari general del PSOE demana “generositat” i acusa el líder de Podem de no entendre “les nous temps de la política”

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha rebutjat aquest divendres la negociació “exclusiva i excloent” que li ha demanat el líder de Podem, Pablo Iglesias, i manté els contactes previstos per aquesta mateixa tarda amb els negociadors de Ciutadans. “Li demano a Pablo Iglesias que ho reconsideri” i “deixi enrere els vetos”, ha dit Sánchez en roda de premsa al Congrés després d'escoltar com el líder de Podem l'ha informat que no obrirà cap negociació amb els socialistes fins que descartin l'opció de Ciutadans.

Sánchez ha demanat a Iglesias “generositat” i “humilitat”, i l'ha acusat de no entendre “els nous temps de la política”. “A vegades sembla que Podem no vol” un govern de canvi, ha apuntat. En aquest sentit ha recordat a Iglesias que els votants de les seves dues formacions volen un govern “progressista reformista” i que l'alternativa és que continuï governant el govern de Mariano Rajoy. “El que demano a la resta de forces polítiques és que facin un pas endavant i aprofitin l'oportunitat de fer un govern de canvi a aquest país”, ha dit.

“Jo vaig seriosament i els altres hauran d'explicar perquè votem amb el PP contra un govern del canvi”, ha afirmat Sánchez.

El secretari general del PSOE ha insistit en la seva estratègia de “mirar a dreta i esquerra” i ha recordat que en tota negociació calen “cessions” que fan possible “que guanyi el conjunt dels espanyols” i que, per exemple, posi punt i final a la corrupció.

Malgrat el “no” de Podem a una negociació simultània del PSOE amb Podem i C's, Sánchez ha assegurat que els socialistes han començat a treballar ja “per tenir aquest govern reformista i progressista”.

“Avui m'ha dit que mentre parli amb Ciutadans no compti amb el seu partit. La meva resposta és que la porta seguirà oberta perquè entenem que hi ha milions d'espanyols, també votants de Podem, que tenen l'esperança de posar fi al govern del PP”, ha sentenciat Sánchez.

Per contra, ha dit, el PSOE aposta per un “diàleg plural” i posarà en marxa igualment “tots els grups de treball” amb les forces progressistes i de canvi. L'agenda que ha citat inclou la reunió d'aquesta tarda amb els negociadors de C's, i dilluns amb els d'IU i Compromís.

“Encara espera la trucada de Rajoy” sobre l'estratègia a Catalunya

Poques hores després que el consell de ministres hagi aprovat el recurs d'inconstitucionalitat contra la conselleria d'Exteriors de la Generalitat, Sánchez ha tornat a reclamar al president del govern en funcions que l'informi dels passos que fa en relació a Catalunya.

El líder del PSOE ha assegurat que “encara espera la trucada de Rajoy” sobre l'estratègia a Catalunya, i ha insistit que no buscarà el suport d'ERC i DiL ni té intenció de basar el govern de l'Estat en dues formacions independentistes que el que volen és “trencar Espanya”.

Sánchez també ha rebutjat la iniciativa del PP de forçar que es presenti a un debat d'investidura el 22 de febrer, i ha apuntat també que pretén reunir-se amb el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, la pròxima setmana al Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona