Política

Domènech descarta l'abstenció de Podem: “Seria gairebé una irresponsabilitat política”

El diputat d'En Comú Podem ha assegurat que mantindran “la mà estesa” al PSOE si no aconsegueix la investidura

El diputat d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha assegurat que Podem i les confluències no s'abstindran al ple d'investidura de Pedro Sánchez perquè això seria “referendar” l'acord entre PSOE i C's. “Abstenir-se és donar la presidència al PSOE que està vinculat a l'acord amb Ciutadans; abstenir-se seria gairebé una irresponsabilitat política total”, ha remarcat en una entrevista aquest diumenge a RAC1.

En aquest sentit, ha explicat que tot i “la pressió” que ja augura per aquesta setmana l'abstenció és “impossible. “L'han firmat potser pensant que nosaltres estàvem obligats a abstenir-nos, i no sé d'on han tret aquest pensament”, ha reblat Domènech. El diputat d'En Comú Podem ha assegurat a més que mantindran “la mà estesa” al PSOE si l'acord no suma majoria suficient a la cambra.

El diputat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha assegurat que la seva formació no es pot afegir a l'acord subscrit per Pedro Sánchez i Albert Rivera, líders del PSOE i C's, de cara la investidura. “Abstenir-se en aquest cas és referendar l'acord, abstenir-se és donar la presidència al PSOE que està vinculat a l'acord amb Ciutadans; abstenir-se seria gairebé una irresponsabilitat política total”.

Així s'ha expressat aquest dissabte al migdia als micròfons de RAC1. En aquest sentit, ha respost a la crida del líder del PSOE als partits d'esquerres. “Vostès han triat un aliat prioritari, si vostès creuen que això suma una majoria, endavant; quan es constati que això no suma majoria [....] després començarem a parlar i amb mà estesa”, ha afegit recalcant que seria a partir del 5 de març.

Conscient que la formació morada i les confluències territorials rebran “pressió” aquesta setmana perquè decideixin abstenir-se al ple d'investidura, Domènech ha insistit que no s'hi poden sumar perquè un acord que, al seu entendre, satisfà l'IBEX35 “seria com renunciar” a allò que és Podem. De fet, Domènech no entén “d'on han tret” la idea que Podem estava “obligada a abstenir-se”.

Sigui com sigui, no se senten seu l'acord perquè C's els n'ha exclòs, perquè va més enllà de la investidura i perquè es busca vincular-hi el PP, ha llistat. En aquest sentit, ha avisat al PSOE i C's que han entès les dues “jugades”: els socialistes buscant una investidura “per captura” i C's fent extensiva la vigència de l'acord encara que Sánchez no sigui investit. Si el dirigent socialista no en surt president, Domènech ha augurat que el PP demanarà el suport a C's sumant-se a l'acord entre els d'Albert Rivera i Pedro Sánchez. “O algú està jugant per fer la gran coalició o algú està jugant molt malament les seves cartes”, ha resolt.

D'altra banda, s'ha mostrat satisfet perquè el referèndum i el dret a decidir s'hagin convertit en “un debat de configuració de govern a Espanya, això no havia passat mai”. De fet, creu que s'estan produint “moviments interessants” com les declaracions de Carme Chacón, que ha apostat per una consulta sobre la independència si els catalans no voten a favor de la reforma de la Constitució en una entrevista a Ràdio Barcelona aquest divendres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica un Govern que doni les mateixes oportunitats a totes les comarques

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona