Política

Sánchez vol oferir a Podem un acord “valent” que anirà “molt més enllà” en les polítiques d'esquerres

El secretari general del PSOE promet que serà “coherent” amb el que ha signat amb C's

El líder socialista justifica davant els barons la decisió de presentar-se a la investidura malgrat no disposar dels suports suficients

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns davant el Comitè Federal del PSOE que en el transcurs del dia d'avui presentarà a la resta de “forces del canvi progressistes i d'esquerres” una “oferta” per a un nou acord “valent” que vagi “molt més enllà” en les polítiques d'esquerres. Segons Sánchez, serà un acord “coherent” amb el que els socialistes ja han signat amb Ciutadans (C's) i que té com a objectiu que aquestes forces “se sumin durant aquesta setmana al canvi i posin punt i final al govern de Mariano Rajoy”.

Entre d'altres aquest acord proposarà reforçar el pla d'emergència social, l'acció del mercat laboral, la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic, la igualtat d'oportunitats i de gènere, la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció i que reconeixerà una política d'asil i acollida als refugiats. “Per nosaltres no serà. Jo no renuncio a que Espanya segueixi en funcions i que Mariano Rajoy segueixi essent president del govern, i no em resigno a que les forces del canvi sumin perquè puguem tenir un govern del canvi a aquest país”, ha dit.

El secretari general del PSOE ha fet l'anunci en un discurs breu davant el Comitè Federal del PSOE, convocat per ratificar l'aval que la militància va donar dissabte a la seva política de pactes. Entre els assistents la presidenta andalusa, Susana Díaz, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Davant els barons ha justificat la decisió de presentar-se a la investidura malgrat no disposar dels suports suficients per la necessitat de posar en marxa de nou “el rellotge de la democràcia”. “Només amb això pagarà la pena el pas que farem demà al Congrés, ha indicat.

També ha justificat el seu acord amb Ciutadans. “Nosaltres no hem enganyat ningú, vam dir que ja ens agradaria poder formar un govern d'esquerres però que la suma no dóna”, i per tant “necessitem totes les forces del canvi perquè estiguin en aquest nou temps”.

Segons ha afirmat, la signatura amb Rivera és “un bon primer pas” per “avançar i canviar el sistema polític a aquest país” i malgrat que són dues formacions “amb programes diferents”, “l'important d'aquest acord és que totes dues organitzacions hem deixat a una banda les diferències i hem treballat en el que ens uneix”.

En aquest marc s'ha compromès a activar les mesures que consten a l'acord amb C's però també a “impulsar” al Congrés dels Diputats aquelles altres on “estiguem d'acord les forces del canvi” i que no estiguin incloses en aquest acord amb C's perquè disposin dels suports suficients per prosperar.

Per això ha reiterat la petició a les forces d'esquerres perquè “se sumin” a aquest canvi i ha recordat que Podem i la resta de forces d'esquerres -als que no ha citat en cap moment- hauran de votar dues vegades aquesta setmana “si volen apostar pel canvi o si volen perpetuar Rajoy com a president del govern”.

També ha acusat novament Podem de “mentir” sobre els seus acords i ha negat que el document no impulsi la lluita contra la corrupció i la regeneració democràtica. “Hi ha partits que no hi estan d'acord però la pitjor de les mesures és millor que mantenir Rajoy com a president espanyol uns altres dos mesos”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona