Política

Municipal

El PSC qualifica “d'incomprensible” la moció al Catllar

Sabaté defensa l'honestedat de l'encara alcalde

Critica que la moció estigui “marcada pel transfuguisme”

La moció de censura presentada pels regidors d'Unicat, ERC, ICV i la número dos de CiU contra el govern socialista del Catllar “és incomprensible” i “deslleial amb la gent del Catllar”, segons va dir ahir el president de la federació del PSC del Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, que va carregar durament contra els promotors de la moció, però que també va dir que el seu partit estava “disposat a parlar amb tothom”, exhaurint les últimes hores fins a la votació de la moció, prevista per aquest matí, a les dotze. “Aquests partits que s'han amagat covardament aquests dies encara tenen temps de restablir la credibilitat de la política i reprendre la normalitat al municipi”, va dir.

Sabaté va acusar CDC d'actuar “amb la complicitat d'una trànsfuga”, en referència a la regidora Goreti Gatell, la número dos de CDC, que no és militant del partit i que ha apostat per la moció. En canvi, el portaveu i cap de llista, Carles Guillén, no havia signat la moció: “És una moció que està marcada pel transfuguisme, i això és el pitjor que pot passar.” I hi va afegir: “És un cas de transfuguisme consentit per Convergència.” El president de la federació socialista va defensar l'actuació de l'encara alcalde, Antonio López, a qui va qualificar com “una persona absolutament honesta”. Si prospera la moció, el nou alcalde serà el republicà Joan Díaz, que va ser el quart candidat més votat a les eleccions: “Com poden acceptar l'alcaldia quan van quedar en quart lloc, i gràcies al vot d'una trànsfuga?”, qüestionava Sabaté. Per ell, el futur del consistori del Catllar serà el “d'una amalgama de partits, un dels quals dividit [CDC] i sense un programa comú”.

Pactes que trontollen

La moció de censura al Catllar pot fer trontollar els pactes del PSC en altres municipis: “Ja no ens veurem lligats pel que entenem que és un pacte. No provocarem inestabilitat; però, en aquells municipis on ja n'hi ha, actuarem i obrarem segons el que ens sembli millor.” El cas del Catllar també apunta cap al futur del Consell Comarcal del Tarragonès, que durant dos anys presideix CiU i posteriorment el PSC. Sabaté no va entrar en aquesta qüestió, però sí que va que dir no afectaria el pacte segellat a la Diputació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona