Política

Municipal

moció de censura

La moció de censura al Catllar dóna l'alcaldia a ERC

L'oposició en bloc vota a favor del text que pren l'alcaldia al socialista Antonio López i la dóna a Joan Díaz

El regidor de CiU que no l'havia signat hi vota a favor, tot i que es queda fora del govern

L'oposició en bloc va donar suport a la moció de censura contra l'alcalde socialista del Catllar, Antonio López. En un ple tens, i acompanyat de nombrosos càrrecs del PSC, López va haver de cedir l'alcaldia al republicà Joan Díaz. “No hi havia cap altra solució; hem de superar una situació d'ingovernabilitat del Catllar”, va dir Díaz, moments abans de ser proclamat nou batlle d'aquest municipi del Tarragonès.

La moció l'havien impulsat sis dels set regidors de l'oposició: els dos d'ERC, els dos d'Unicat (Units pel Catllar), el regidor d'ICV i la número dos de CiU, Maria Goretti. No la va signar, però, el cap de llista d'aquest darrer partit, Carles Guillén, el qual ahir, finalment, va donar suport al text. El ja nou alcalde va convidar Guillén a formar part de l'equip de govern, oferiment que, de moment, va rebutjar. “La millor opció és obrir un període de reflexió; tenim dies per parlar-ne”, va dir Guillén. La primera tinença d'alcaldia queda en mans de Joan Morlà, número u d'Unicat.

Els fins ahir regidors a l'oposició va al·legar la pèrdua de confiança en la gestió municipal, una manca de capacitat d'acord, la necessitat de crear noves vies de consens i “una situació d'inestabilitat” pel govern en minoria del PSC, que només tenia quatre dels onze regidors. La situació, segons ells, es va agreujar amb la presentació dels pressupostos, que van rebutjar en considerar-los “temeraris”.

Per l'alcalde sortint, Antonio López, el d'ahir era “un pacte de perdedors”. Els va acusar d'impulsar-la per l'afany de poder. “El poder pel poder, a qualsevol preu, no és un projecte comú de tots els grups”, va dir. I va avisar que en el seu pas a l'oposició serà “contundent i ferm”. Un dels moments més tensos del ple es va donar quan el convergent Carles Guillén va dir que el ja exalcalde li havia ofert l'alcaldia durant un any i mig, fet que va negar el socialista.

Pactes intactes

López va descartar que la moció al Catllar pugui afectar els pactes de govern del PSC en altres municipis. “He demanat al meu partit que no tingui res a veure amb el que passa en altres municipis i administracions”, va dir, i va destacar que hi ha “molt bona relació” al Consell Comarcal del Tarragonès, on hi ha un acord de governabilitat amb CiU.

Nombrosos càrrecs socialistes van assistir al ple per donar suport a López, entre els quals es trobava Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; Xavier Sabaté, president de la federació del PSC al Camp de Tarragona, i
Assumpta Escarp, secretària d'organització del PSC. El saló va quedar petit, però molts veïns van seguir el ple en directe des de la plaça de la Vila, a través d'una pantalla.

LES FRASES

La moció és un acte que no respecta la democràcia i que no obeeix la voluntat popular
Antonio López
Alcalde sortint
La legitimitat de la moció és clara: la suma dels nostres vots representa el doble que els del PSC
Joan Díaz
Nou alcalde del Catllar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat a fiscalia

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona
suècia

La policia sueca investiga un tiroteig prop de l’ambaixada israeliana

barcelona
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont i aposta pel tripartit

madrid
tribunals

Puigdemont lamenta que Fiscalia del TdC el vegi “responsable de tot”

barcelona
política

Sabrià també anuncia que deixarà la política institucional

barcelona
oceania

Algunes zones de Nova Caledònia escapen al "control" francès

barcelona