Política

El govern nomena Elisabet Nebreda com a secretària d’Acció Exterior i de la UE

La fins ara directora general d’Afers Globals substitueix Mireia Borrell, que va ser destituïda dilluns pel conseller Bernat Solé

El delegat ajunt del govern davant la UE, Miquel Royo, assumirà la vacant deixada per Nebreda

El govern ha nomenat Elisabet Nebreda com a secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, segona ha informat la conselleria. Nebreda assumeix el càrrec en substitució de Mireia Borrell, que va ser destituïda dilluns.

Nebreda ocupava des del passat mes de setembre el càrrec de directora general d’Afers Globals. Anteriorment havia estat adjunta al cap del gabinet del departament, des d’on donava suport i assistència a les activitats del conseller i coordinava les unitats que en depenen.

Abans de la seva etapa a la Generalitat va treballar, des del setembre de 2014 al desembre de 2018, al Parlament Europeu com a assessora del Grup Parlamentari Verds/ALE en matèria de drets, llibertats, justícia i assumptes interiors, així com en afers exterior.

Amb anterioritat, del 2008 al 2014, va desenvolupat gran part de la seva carrera professional a la consultora GEA - Gabinet Europeu d’Assessorament.

La nova secretària d’Acció Exterior és llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, té un Màster en Relacions Internacionals per la Universitat de Nottingham i un postgrau en Dret de la Unió Europea per la Universitat de Barcelona.

La decisió de destituir Borrell s’ha pres arran de l’escàndol del cas de presumpte assetjament sexual de Carles Garcías, excap de gabinet del conseller Alfred Bosch, que també va acabar dimitint per com havia gestionat tot l’afer.

Segons fonts de la conselleria citades per l’ACN, l’objectiu de la destitució de Borrell, número tres de la conselleria de Bosch, és “retornar la confiança de tothom” al Departament.

Miquel Royo, nou director general d’Afers Globals

El fins ara era delegat adjunt davant la Unió Europea (UE), Miquel Royo Vidal, substituirà al seu torn Nebreda al capdavant d’Afers Globals. A partir d’avui Royo deixarà el seu càrrec a Brussel·les per assumir les responsabilitats al capdavant de la direcció general.

Abans del seu nomenament com a delegat adjunt de la delegació del govern a Brussel·les, Royo va ser del juny a novembre del 2018 assessor del gabinet del Conseller d’Acció Exterior.

Del 2016 a 2018 va ser assessor i coordinador del grup d’assessors locals dels diputats d’Esquerra al Parlament Europeu. Prèviament, havia treballat en l’àmbit privat per empreses multinacionals.

Royo és llicenciat en Relacions Internacionals per la Universitat de Birmingham i té un màster en Estudis Europeus per la London School of Economics and Political Science. Parla quatre idiomes de manera fluida: català, castellà, angles i francès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia