Política

Sànchez retreu a Millo el recurs contra els indults

El secretari general de JxCat li demana “dignitat” en rebre la citació de la causa

Un cop confirmat, com ja va anunciar el PP l’agost passat, que l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo ha presentat un recurs al Tribunal Suprem (TS) contra els indults als líders independentistes atorgats el juny passat, el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, va demanar-li a través de Twitter “una mica de dignitat”. “Una mica de dignitat en la vida tampoc va malament”, va dir Sànchez.

Mostrant una fotografia de la citació de la divisió de drets de Gràcia del Ministeri de Justícia que va rebre, en què se li notifica el recurs contenciós administratiu interposat per Millo i se’l cita a comparèixer a la secció 5 de la sala tercera del Suprem en un termini de nou dies, Sànchez li recorda la seva declaració durant el judici del procés del 5 de març del 2019. En concret, quan l’ara secretari general d’Acció Exterior de la conselleria de Presidència de la Junta d’Andalusia va relatar “testimonis impactants” dels policies durant el referèndum de l’1-O, amb lesions, “dits trencats, fractures de cama, una armilla antibales estripada, i això no ho fa una ungla, s’ha d’utilitzar un objecte punxant”, però també com un agent li havia explicat que havien caigut en la trampa del Fairy perquè patinessin, caiguessin i els donessin cops al cap. Precisament és a aquest episodi que fa referència Sánchez a la piulada: “Després del ridícul de #MrMilloFayry ara una nova entrega de la seva venjança i odi d’aquell que un dia va ser virrei a Catalunya per obra del 155.”

L’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que va ser condemnat a nou anys de presó per la seva implicació en l’organització del referèndum de l’1-O, conclou el missatge dient que “no tot es pot fer ni justificar per un sou”.

També han presentat recurs contra els indults concedits als presos polítics catalans altres membres del PP, Vox i Cs, i fins i tot el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, en el discurs d’obertura de l’any judicial, va carregar contra el govern espanyol pels indults, tot i que no els va esmentar directament, ja que segons el seu parer qüestionaven i posaven en dubte la “independència” dels jutges quan dicten les seves resolucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia