Política

El Govern creu que la destitució de la cap del CNI “no tanca el tema” i avisa que “no és suficient”

Es personarà com a acusació popular a la causes obertes a l’Audiència Nacional i el jutjat d’Instrucció 32 pels casos d’espionatge

Reclama al govern espanyol l’accés als contractes del CNI amb Pegasus i la desclassificació de les ordres i autoritzacions judicials

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha reaccionat aquest dimarts a la destitució que el govern espanyol ha fet d ela directora del CNI, Paz Esteban, en plena polèmica pels espionatges amb el programari Pegasus. I ho ha fet avisant que aquest canvi “no ho resol tot, no tanca el tema, i qui pensi que és així s’equivoca”. “No és suficient”, ha dit, tot reclamant “explicacions i transparència” per a saber “qui va permetre l’espionatge, qui el va ordenar, qui ho sabia”. A més, Plaja recorda que cal “desclassificar documents i poder tenir la garantia que una cosa això no es repetirà”. “Si algú interpreta que és un gest, el Govern ho deixa clar: Això no va de gestos perquè es requereixen decisions sensates”, ha dit.

Acusació popular

Plaja ha anunciat a la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu que la Generalitat es personarà com a acusació popular a les causes obertes a l’Audiència Nacional i al jutjat d’Instrucció 32 en relació als casos d’espionatge en el marc del Catalagate. Segons Plaja, “l’objectiu és vetllar pels interessos de la Generalitat i els servidors públics”.

El govern ha reclamat, a més, al govern espanyol l’accés als contractes entre el CNI amb l’empresa propietària de Pegasus i la desclassificació de les ordres i “presumptes” autoritzacions judicials per intervenir les comunicacions del president de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia