Política

turquia

Nou ferits en un atac amb cotxe bomba contra la policia a Turquia

Dues persones han estat detingudes com a sospitoses de l’atemptat

Vuit agents de policia i un civil han resultat ferits aquest matí per l’explosió d’un cotxe bomba al pas d’un furgó d’agents antiavalots a la carretera que uneix les ciutats de Diyarbakir i Mardin, al sud-est de Turquia.

Un vehicle estacionat en un lateral de la carretera va explotada quan passaven deu minuts de les cinc del matí hora local (de les vuit, hora catalana), ha informat l’oficina del governador de Diyarbakir, de població kurda. Després de l’explosió, nombroses patrulles de la policia i ambulàncies s’han desplaçat a la zona.

El ministre de l’Interior, Suleyman Soylu, ha anunciat de la detenció de dues persones com a sospitoses de l’atemptat, però no ha precisat la seva identitat.

L’atac es produeix en un moment de forta tensió interna al país. Dimecres, la justícia turca va dictar una sentència que inhabilitava l’alcalde socialdemòcrata d’Istanbul, Ekrem Imamoglu, i que va desencadenar una onada de protestes als carrers de la ciutat. Una condemna que l’oposició al president Recep Tayyip Erdogan veu com una maniobra per apartar-lo de la cursa per a les presidencials previstes pel 2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia