Política

Montilla avisa que Generalitat i ajuntaments s'hauran d'estrènyer el cinturó

La Generalitat de Catalunya, amb alcaldes i regidors de municipis catalans, ha celebrat aquest dimecres un acte conjunt a l'auditori del Palau de la Generalitat per reivindicar un millor finançament autonòmic i local.

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat durant l'acte que el govern català sap "el que ha de fer" en la negociació del finançament i ha subratllat, en aquest sentit, que negociarà "tant de temps com calgui fins arribar a un bon acord". Montilla ha dit que s'ha d'"actuar amb lleialtat, aportant raons, arguments i propostes, mai desqualificacions, sense cap intenció de perjudicar ningú", i ha remarcat que cal "mantenir la unitat" per comptar, a més, "amb el màxim suport de la societat catalana".

En referència al nou finançament, Montilla ha afirmat que "ara som en un període que no serà fàcil" i que "afectarà, inevitablement el finançament local". En aquest sentit, ha admès que "no tot el que havíem pensat fer serà possible" i ha explicat que "tots, Generalitat, ajuntaments i famílies, haurem d'ajustar les nostres expectatives". "Haurem d'atendre urgències i necessitats no previstes per poder ajudar els qui pitjor ho passin i garantir la cohesió social", ha afegit.

Per la seva part, els alcaldes de diferents partits polítics han fet un discurs per denunciar la seva situació, demanar més recursos i mostrar la unitat dels municipis catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.