Política

Dues tortosines, novetats en llocs de sortida de CiU

El Baix Camp perd pes i la federació aspira a fer diputada l'alcaldable tarragonina

Després d'obrir un altre registre de la Diputació a l'Ebre com a president de l'ens supramunicipal, Josep Poblet té el plus de notorietat i de consens territorial que reforça les bones sensacions que té CiU, a qui les enquestes atorguen la possibilitat de guanyar un diputat (de 7 a 8) per Tarragona i frenar la davallada de suport que ha anat experimentant des de l'últim cop (1988) que va aconseguir 10 diputats. En les dues últimes eleccions n'ha tret set i el 2006 va baixar de la barrera dels 100.000 sufragis.

La llista manté la confiança en figures joves però consolidades com ara Dolors Batalla, Carles Pellicer i Xavier Pallarès –l'alcalde d'Arnes fins i tot ha sonat com a futur delegat del govern a l'Ebre si CiU guanya i governa–, però introdueix dues grans novetats en llocs de sortida que reforcen el protagonisme de Tortosa en detriment del Baix Camp: la mà dreta de l'alcalde Ferran Bel, Meritxell Roigé, i la desconeguda Milagros Fernández, d'Unió, han desplaçat de la llista, pels equilibris territorials i entre els dos socis de federació, l'actual diputada reusenca Meritxell Ruiz, també d'UDC. A més a més, l'hipotètic salt de CiU faria que la flamant alcaldable per Tarragona, Victòria Forns (8), sortís escollida diputada; una gran plataforma de llançament amb vista a les municipals o una opció que potser li desviaria l'atenció, segons les versions. D'altra banda, el salt enrere de Paco Sancho té lletra petita: en cas de guanyar diuen que podria tenir reservada una plaça en la conselleria de Salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona