Política

política

La independència dels EUA, inici avui dels actes de l'ANC al Gironès

L'Assemblea Nacional Catalana organitza avui una lectura dramatitzada de la declaració d'independència dels Estats Units. Això servirà per iniciar els actes previs al Gironès per dinamitzar la societat civil de cara a la Marxa cap a la Independència que es farà a Barcelona aquest 11 de setembre. A part de la lectura d'avui, hi ha previstos diversos actes durant l'estiu organitzats per les assemblees locals, en llocs com ara Vilablareix, Salt, Sant Gregori o Girona mateix.

Abans-d'ahir, la coordinadora del Gironès per la Independència, Carme Renedo, ja va afirmar que la declaració d'independència dels Estats Units del 4 de juliol del 1776 pot ser “salvant les distàncies, un mirall” per a Catalunya per els motius i els greuges que recull. Per això es vol donar a l'acte d'avui un simbolisme especial, i hi intervendran diversos càrrecs municipals de pobles del Gironès. L'actor David Planas farà la lectura de la declaració, i també prendran la paraula l'historiador Jaume Sobrequés i els alcaldes de Girona, Carles Puigdemont; de Cassà, Enric Bagué; de Fornells, Mateu Parera-Nieto; de Celrà, Daniel Cornellà; de Vilablareix David Mascort; de Bescanó, Xavier Soy, i de Sant Martí de Llémena, Jaume Busquets.

L'acte serà avui a les vuit del vespre a la rambla de Girona, i acabarà amb el cant d'Els segadors a càrrec de cantaires de diferents corals de Girona i del públic assistent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.