Política

“Els pactes polítics només serveixen per a col·locar persones"

Unitat Catalana ha decidit presentar candidats a un màxim d'ajuntaments de la Catalunya Nord

El partit presidit per Jaume Roure proposa “una alternativa a Perpinyà amb un projecte propi”

Unitat Catalana ha celebrat la seva Escola de Tardor” a Baixàs, centrada en les eleccions municipals del 2014. El partit catalanista “d'obediència nord-catalana” -tal i com es defineix per diferenciar-se de les seccions nord-catalanes de CDC i ERC- vol ser present “a un màxim de municipis de la Catalunya Nord”.

A Perpinyà volen proposar “una alternativa amb un projecte propi”. Actualment Unitat Catalana forma part de la majoria municipal perpinyanesa del batlle UMP Jean-Marc Pujol, de la mateixa manera que ja en formava part amb l'anterior batlle Jean-Paul Alduy. Després dels acords electorals signats entre la UMP i CDCsembla difícil que Unitat Catalana tingui cabuda en la futura llista electoral del partit conservador francès. En l'àmbit dels Països Catalans, UC és proper a Solidaritat (SI) i Democràcia Catalana de Joan Laporta.

UC treballa actualment en un projecte “que concerneix el desenvolupament del territori amb eix principal la Fidelíssima Vila i l'Aglomeració de Perpinyà, amb propostes que van més enllà de pactes polítics només útils per a col·locar persones”, una referència clara al pacte esmentat més amunt.

Brice Lafontaine i Jaume Roure treballen “a Perpinyà en contacte amb els nostres socis”, però no exclouen “cap opció per a una alternativa perpinyanesa” pròpia.

Unitat Catalana celebrarà el seu Congrés ordinari el 17 de novembre, data triada per desvetllar el seu “projecte municipal federador.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.