Política

Forcadell: “Hi haurà més gent que l'any passat perquè s'ha aguditzat la idea de que en un estat espanyol no hi ha res a fer”

La presidenta de l'ANC assegura que es viurà “una Diada històrica” amb una Via Catalana cap a la independència que serà un èxit

Assegura que “si la manifestació de l'any passat no hagués estat multitudinària, encara estaríem parlant de pacte fiscal”

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha assegurat que aquest Onze de Setembre “viurem una Diada històrica” i s'ha mostrat convençuda que “hi haurà més gent que” a la manifestació de la Diada de l'any passat “perquè s'ha aguditzat la el sentiment, la idea, la convicció de que en un estat espanyol no hi ha res a fer”.

Per Forcadell, en una entrevista a Els matins de TV3, la resposta a la participació a la Via Catalana serà un èxit perquè no només hi aniran els inscrits sinó que s'hi afegirà gent que no han omplert el formulari d'inscripció. “Hi pot anar tothom”, ha recordat Forcadell, reiterant la crida a omplir tots els trams encara que estiguin plens i no s'hagin apuntat.

I és que l'objectiu és repetir i superar l'èxit de la convocatòria de la Diada de l'any passat, en què considera que va fer accelerar el procés. “Si la manifestació de l'any passat no hagués estat multitudinària, encara estaríem parlant de pacte fiscal”, ha afirmat.

Forcadell ha explicat que demà, quan el president de la Generalitat, Artur Mas, els rebi, aprofitaran per demanar-li que “convoqui la consulta”. “Creiem que la indefinició en què estem no afavoreix ningú”, ha assegurat.

En aquest sentit, Forcadell ha assegurat que en les “següent setmanes” de la Via Catalana l'ANC “esperem un gest del govern” perquè es convoqui la consulta o faci pública la pregunta, que ha reiterat que ha de ser clara i amb resposta de “sí” o “no”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.