Política

Municipal

Caçadors de propostes o majoria “absolutista”

Afavorir la participació més enllà dels canals tradicionals ha estat una de les ambicions d'aquest primer any. Per això s'ha muntat un procés participatiu destinat a buscar quines havien de ser les prioritats del pla d'acció municipal. L'objectiu del procés era trobar els ciutadans no organitzats en entitats i oferir-los nous canals de participació per poder recollir les seves opinions a través dels anomenats “caçadors de propostes” i d'activitats adreçades a col·lectius concrets, com ara una trobada de l'anomenada “generació vinil”. El procés s'ha tancat amb més de 3.000 enquestes de priorització de les qüestions que l'Ajuntament ha d'abordar durant aquest mandat. Els veïns han situat en els primers llocs assumptes com ara l'atenció als col·lectius més desafavorits i la millora de la sanitat pública.


Els plens municipals han estat el reflex de la tibantor entre el govern i l'oposició en els primers mesos de mandat. Des de l'oposició acusen la majoria absoluta socialista de passar el corró i no tenir en compte propostes sorgides de la resta de grups municipals. Des de Som Gramenet, el principal partit de l'oposició, qualifiquen de majoria “absolutista” els catorze regidors del PSC, i Dimas Grajera, de C's, assegura que “la majoria absoluta se li està ennuegant, al PSC, per la manca de diàleg amb l'oposició”. L'alcaldessa es defensa i assegura que l'equip de govern té “la responsabilitat de governar i gestionar la realitat del dia a dia”. Tot i que parla de “comunicació fluida i constant”, reconeix que cal “generar espais de confiança” per superar la confrontació entre el govern i l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia