Política

OPINIÓ

Carta als 115.000

Cada cop som més i continuem creixent, i ho fem amb la mà estesa. No ens aturarem, mai
no hi havíem estat tan a prop

Avui fa un any que ens vam aplegar 40.000 persones al passeig Lluís Companys, érem candidats i candidates de Junts pel Sí. Us vam demanar que ens acompanyéssiu amb el vostre compromís per formar la llista electoral més llarga d'Europa. I ho vam aconseguir, en vam ser 115.000.

El 27-S volíem obtenir una majoria a favor de la independència al Parlament, volíem formar un govern amb un mandat inequívoc i excepcional que executés el full de ruta cap a l'estat propi. La vam obtenir, el vam formar i l'estem executant.

Aquell dia vam guanyar i vam encetar una nova etapa del camí, que culminarà a les urnes. Us vull agrair que confiéssiu en nosaltres, en el Carles, la Carme, l'Oriol, la Muriel, el Lluís, l'Artur i totes les persones que n'assumíem més directament la responsabilitat; i us vull donar les gràcies per ser-hi cada dia, per la vostra energia, per no cedir, per no deixar de somriure, per mostrar fermesa i, sempre que cal, una gran capacitat de demostrar a tot el món, amb actes multitudinaris com el de la Diada, que seguim en el camí triat.

Arribar fins aquí no ha estat fàcil, fa temps que caminem, és cert. I en aquest camí hem canviat, avui a Catalunya la consecució d'un estat ja no és un somni sinó una necessitat. Aquest canvi de mentalitat és estructural, i a més és compartit més enllà de la candidatura que representem, i també més enllà del marc de l'independentisme perquè el nostre projecte no mira d'on venim sinó on anem, el nostre projecte no és qui som sinó el que volem fer. Cada cop som més i continuem creixent, i ho fem sempre amb la mà estesa. No ens aturarem, mai hi havíem estat tan a prop.

En aquest camí per part d'Espanya no hi ha hagut mai cap gest de diàleg, ni voluntat d'entesa, ara a més s'hi vol perpetuar un govern provisional i reaccionari, el que representa les amenaces i la guerra bruta. Les darreres eleccions espanyoles han acabat de demostrar que les úniques perspectives que s'hi preveuen són plenament regressives, ha quedat clar que l'únic projecte de canvi possible és construir la república catalana, perquè el futur és tot el que podem decidir. Som conscients de les dificultats que implica, i a vegades ens entretenen debats instrumentals, però volem la independència. Som lliures per voler-la, forts per conquerir-la, constants per mantenir-la, però el més important: som ben capaços d'aconseguir-la.

Vénen les hores més decisives, i només està a les nostres mans, nosaltres mateixos som la millor garantia per fer l'únic canvi possible. Fem-ho, amb determinació i conjuntament amb els que compartim somriures. Només la llibertat ens convoca, només la democràcia ens fa guanyar i només la justícia ens farà lliures, per als que ens han precedit i per als que vindran, guanyem-la, una república entre tots i per a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia