Successos

Tribunals

Volen pròrroga de presó per a l'educador acusat d'abusos

Anava de número 12 de la llista d'ERC a Puigcerdà

És investigat per agressió sexual a menors

Demanen que continuï en presó provisional pel risc de fuga

La fiscalia i l'acusació particular van demanar ahir al tribunal de la secció tercera de l'Audiència de Girona que prorrogui dos anys la presó preventiva de l'educador infantil Albert Saloni Fonollosa, investigat per presumpta agressió sexual a menors, a la Cerdanya. Quan el 2015 es va destapar el cas, ocupava, com a independent, el número 12 de la llista d'ERC a les eleccions municipals de Puigcerdà. L'acusat va ser empresonat el maig de fa dos anys i, des d'aleshores, l'octubre del 2016 es va desestimar una petició de la seva defensa, que en va sol·licitar la posada en llibertat provisional. Ahir, aquesta qüestió es va tornar a tractar en una vista celebrada a l'Audiència, on el processat va ser present. D'una banda, tant la fiscal com una de les advocades que exerceix l'acusació particular en representació de la família de dos germans que haurien estat víctimes de l'acusat, van requerir que es mantingui l'empresonament de Saloni.

La fiscal va considerar que els episodis que hauria comès són “d'extrema gravetat” i va calcular que li podrien comportar una petició de fins a 30 anys de presó. Hi va afegir que ha reconegut part dels fets i que el seu risc de fuga és més gran ara que no pas el 2016 per la proximitat de la celebració del judici.

La lletrada de l'acusació va especificar que se l'investiga per agressió sexual a tres menors, a la Cerdanya, i que li consta una altra causa oberta per uns fets similars contra una nena, a Mollet del Vallès. En el cas d'aquesta advocada, representa la família de dos germans de Llívia. Quan els seus pares van denunciar els fets el 2015, els nens tenien 5 i 9 anys. Els menors haurien patit els abusos quan el presumpte agressor els feia classes de reforç. Van ser visitats a l'hospital transfronterer de la Cerdanya, on els especialistes forenses els van detectar senyals que podien ser conseqüència de les agressions de caire sexual.

A banda, l'advocada de Saloni en va demanar ahir la llibertat provisional, en espera del judici. Per tombar el risc de fuga va al·legar, entre altres coses, que té un fort arrelament familiar. “La seva família sempre ha anat setmanalment a visitar-lo a la presó. Ell vol col·laborar amb la justícia i enfrontar-se al procediment penal, i està pagant, mes a mes, la responsabilitat civil.” L'advocada també va exposar que Saloni té poca capacitat econòmica per evadir-se i creu que, si li concedeixen la llibertat, la situació serà millor per preparar el judici. Va dir que acceptaria una sèrie de mesures cautelars, com ara que se li retirés el passaport, presentar-se al jutjat diàriament o la prohibició de sortir de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia