Un nen de 2 anys de Barcelona mor colpejat per una roca als Pirineus

El menor i la seva mare estaven buscant bolets a la muntanya quan es va despendre la pedra

La roca, que no estava assentada a la muntanya, es va despendre just en el mateix moment que el nen i la seva mare travessaven una vessant de Berganui, al terme municipal d'Areny de Noguera (Ribagorça), tot buscant bolets. La roca, que era de grans dimensions, va caure a sobre del nen i li va provocar ferides molt greus al pit i al cap. La mare va resultar il·lesa dels fets i de seguida va córrer a avisar dels fets al pare del nen, que aleshores es trobava en una masia de Berganui.

El nen va ser traslladat en el cotxe familiar fins a la gasolinera d'Areny de Noguera. El nen va ser atès allà mateix primer pels serveis sanitaris aragonesos, també pels del Pont de Suert, i pel metge de la població que, malgrat els intents, no van poder fer res per salvar-li la vida. El nen, que al mes de febrer hauria fet tres anys, va morir hores després dels fets com a conseqüència d'un traumatisme intern. El seu cadàver va ser traslladat fins al tanatori de Graus.

Una família coneguda

Els fets, que van passar dissabte al migdia, han causat una gran consternació en la població d'Areny de Noguera. En aquesta població, la família hi és força coneguda pels veïns. Tot i que viuen a Barcelona, els pares es desplacen molts caps de setmana de l'any fins al nucli de Berganui, ja que hi tenen «una masia que és propietat d'un familiar, diria que de l'avi», segons va assegurar ahir a aquest diari una veïna del municipi. L'Ajuntament del municipi també ha lamentat profundament aquests fets.

Segons van explicar des de la subdelegació del govern a Osca, el jutjat d'instrucció número 1 de Barbastre s'ha fet càrrec de la investigació dels fets. La Guàrdia Civil va dirigir-ne les actuacions.

Un ferit greu en caure des de 100 m

el punt

Un noi de 21 anys es troba ingressat en estat molt greu a l'hospital Trueta de Girona després que ahir caigués des d'una alçada de 100 metres al pic de la Dona, situat al municipi de Setcases (Ripollès). Els fets van passar poc després de les dotze del migdia, quan el jove feia una travessa amb raquetes amb dos companys més en la zona. Un dels acompanyants, que va baixar a auxiliar el ferit, també va patir ferides lleus i va haver de ser traslladat fins a l'hospital de Campdevànol. El tercer acompanyant, per la seva banda, va resultar il·lès. Els bombers de la Generalitat van haver de destinar tres vehicles terrestres i un helicòpter a les tasques de rescat.

Amb aquests dos casos ja són tres les persones que han resultat ferides durant el cap de setmana a Setcases. Dissabte, els Bombers de la Generalitat van haver de rescatar un excursionista que, per causes que es desconeixen, havia caigut per un canal. L'home, que va patir diverses ferides, va ser atès, en un primer moment, en un refugi molt proper a les pistes d'esquí de Vallter 2000. Després, l'excursionista va ser traslladat fins a l'hospital de Campdevànol, on continua ingressat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.