Successos

tribunals

judici per conspiració

A judici per haver intentat emborratxar Anglada (PxC)

El delegat general del partit a Girona s’enfronta a una pena de dos anys per un cas de conspiració

La fiscal conclou que els tres acusats en els fets no han comès cap delicte i demana l’absolució

L’exregidor de Plataforma per Catalunya (PxC) a Olot i actual delegat general del partit a Girona, Ignacio Mulleras, va asseure’s ahir al banc dels acusats de l’Audiència de Barcelona, juntament amb altres exdirigents del partit, sospitosos d’haver ordit un pla per emborratxar l’expresident i fundador del partit PxC, Josep Anglada, i que tingués un accident de trànsit. Per aquest cas, la fiscalia demana l’absolució dels acusats, però, en canvi, l’acusació particular demana una pena de nou anys de presó per als exdirigents de PxC Joan Carles Fuentes i Robert Hernando per una temptativa d’homicidi, lesions, danys i atemptat contra l’autoritat. Per a Mulleras sol·licita una pena de dos anys per un delicte de conspiració.

Durant el judici, i assistit pel seu advocat Sergio Noguero, Mulleras va assegurar que era coneixedor d’un pla per emborratxar Anglada, però que en cap cas tenia cap mena d’intenció d’implicar-se en res, i menys que suposés que el líder de PxC tingués un accident. “No vull saber res d’aquesta història”, va arribar a dir. Una afirmació que va reconèixer el lletrat Francesc Bueno i exmembre de PxC, a qui vinculen al cas com l’orquestrador de tot plegat. Una de les proves que l’acusació particular té contra Mulleras és una gravació. La policia corrobora que es tracta d’un enregistrament original, però que en tot cas hi falta una hora de gravació, tal com reconeixen els mateixos mossos en el seu informe.

El testimoni clau acusatori del judici ha estat Francesc Bueno, que va declarar ahir que els tres acusats el van intentar enredar per participar en el seu pla d’intentar desprestigiar Anglada i que, davant les insinuacions de contractar un conductor d’un camió perquè provoqués un accident de cotxe, va decidir gravar les converses que va mantenir amb Fuentes i Mulleras. Però tant Mulleras com els altres dos acusats –aquests últims assistits per l’advocat David Pérez– van afirmar tot el contrari i van assegurar que en realitat va ser Bueno qui es va posar en contacte amb ells per organitzar un dinar amb Anglada, fer-lo beure i que en sortir l’estigués esperant un control policial per fer-li un test d’alcoholèmia.

Durant el judici, els advocats de les defenses, Sergio Noguero i David Pérez, van assegurar que l’única prova de càrrec que hi ha contra els seus clients és la gravació, però que aquesta ha estat manipulada. Concretament, afirmen que les converses han estat tallades perquè siguin favorables a Anglada, ja que no se senten les parts en les quals els seus clients es mostren sorpresos i declinen involucrar-se. Per tot plegat, els lletrats demanen la lliure absolució.

Clavegueres polítiques

Per la seva banda, en les conclusions definitives, la fiscal va mantenir les seves conclusions i va reiterar que els acusats no han comès cap delicte ja que no s’ha demostrat l’existència de cap camió, ni que s’hagués contractat un conductor, i que, en cas que el pla fos que Anglada conduís borratxo i que avisessin la policia perquè li fes un control d’alcoholèmia, tampoc seria un delicte. Per tot això, la fiscal va afirmar durant el judici que més que davant un fet delictiu es troben davant les “clavegueres de la política”, ja que sembla que la motivació d’Anglada per iniciar aquest procés ha estat treure’n un “benefici polític”.

LA XIFRA

9
anys
de presó demana l’acusació particular per als exdirigents de PxC Joan Carles Fuentes i Robert Hernando.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia