Criden 37 testimonis i 12 pèrits per jutjar el cas de la noia esquarterada a Blanes

El judici se celebrarà davant del tribunal del jurat i demanen 15 anys de presó per a l'acusat del crim

Segons els escrits provisionals d'acusació, la matinada del 8 de maig de l'any 2007 María Núñez Gómez, que exercia de prostituta, va anar al pis de José Martín Caballero, a Blanes, després d'haver rebut una trucada d'ell. Entre dos quarts de quatre i les quatre de la matinada, va haver-hi una forta discussió i l'home, amb la intenció de matar la noia, va tapar-li la boca i va acabar asfixiant-la. Després, sempre segons les acusacions, Caballero va esquarterar el cadàver, va posar les restes de la jove en unes bosses d'escombraries i va llençar-les en un contenidor. Per aquests fets el sospitós s'enfronta a una petició de 15 anys de presó per un delicte d'homicidi i cinc mesos per profanació de cadàver. També li reclamen unes indemnitzacions de 90.000 euros per a cada fill de la víctima i 60.000 per als seus germans.

El ministeri fiscal demana que s'apliqui a l'acusat l'atenuant d'haver actuat sota la influència de les drogues, el consum de les quals, segons l'acusació pública, li havia alterat greument les facultats mentals, i per això pel delicte d'homicidi demana una pena de 12 anys de presó. L'advocat de l'acusació particular, Javier Gómez, no demana cap atenuant per a l'acusat i en canvi sí que demana que se li apliqui l'agreujant d'haver actuat aprofitant-se de les circumstàncies del lloc –el seu domicili– i del temps –a altes hores de la nit–, per cometre el crim.

L'advocat de la defensa, Sergio Noguero, ha mantingut des de l'inici del procés judicial que Caballero és innocent i per això demana l'absolució.

Segons l'escrit de la defensa, l'acusat coneixia la víctima perquè en ocasions anteriors també havia reclamat els seus serveis. Aquella nit també ho va fer i la noia hi va anar, bo i sabent que l'acusat no tenia prou diners per pagar-li els serveis, però sí que tenia cocaïna. En aquest sentit la defensa remarca que en alguna ocasió la noia havia permès que l'acusat la pagués amb cocaïna. Segons l'escrit provisional de defensa, al domicili de l'acusat aquest i la noia van consumir cocaïna tots dos i després van mantenir relacions sexuals. Tot seguit, la noia va recriminar a l'acusat que no la pagués amb diners i li va reclamar més droga. Aquella discussió, segons la defensa, va concloure quan l'acusat va donar més droga a la noia i aquesta se'n va anar. La defensa refusa els escrits acusatoris assenyalant que, de la manera que estan presentats, «si una persona realment hagués comès els fets» se li hauria d'aplicar no un atenuant sinó un eximent incomplet d'afecció a les drogues. La defensa també assenyala que per la manera com les acusacions relaten els fets tampoc es podria demanar una pena de presó per profanació de cadàver perquè es tractaria en tot cas «d'un acte d'autoencobriment.»

José Martín Caballero va ser detingut en relació amb aquests fets el 25 de maig, disset dies després de la desaparició de la noia, i una setmana abans que el seu cos fos trobat a l'abocador de Lloret de Mar.

Un cadàver a l'abocador

María Núñez Gómez era una noia dominicana de 28 anys, que es feia dir Diana. La matinada dels fets, va dir a les seves companyes i a la seva germana que anava a casa de Caballero, que era un client habitual, al carrer Eivissa de Blanes. Des de llavors, ningú no va saber res més de la noia i les amigues van presentar una denúncia de desaparició a la comissaria.

La policia va interrogar el sospitós i el jutge va empresonar-lo acusat d'homicidi, tot i que el cadàver de la noia no havia aparegut. Els Mossos d'Esquadra van continuar la investigació fins que van decidir buscar el cos a l'abocador de Lloret de Mar i l'1 de juny del 2007 hi van trobar el cadàver d'una dona partit en dos trossos.

L'acusat sempre ha declarat que no té res a veure amb el crim, però per les dades que es tenen se sospita que va ser la darrera persona que va veure la víctima viva. Això també ha estat criticat per la defensa, perquè estima que en aquest cas no s'ha investigat prou l'entorn de la víctima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.