Successos

Es rendeix l’home que ha provocat una amenaça de bomba a prop del Capitoli dels EUA

L’individu s’ha lliurat a la policia sense oposar resistència després de més de quatre hores de negociació

L’incident ha obligat a desallotjar diversos edificis del complex parlamentari i acordonar la zona

L’home que ha provocat l’alarma aquest dijous a Washington amb una amenaça de bomba a prop del Congrés dels Estats Units d’Amèrica (EUA) s’ha rendit i ha estat detingut “sense incidents”, segons ha confirmat la Policia del Capitoli.

El cap del cos que s’encarrega de la seguretat del complex parlamentari, Thomas Manger, ha explicat que el sospitós, un home de 49 anys identificat com Floyd Ray Roseberry, “s’ha rendit i no ha oposat resistència”. “La nostra gent l’ha pogut detenir sense incidents”, ha afegit en una compareixença davant els mitjans.

Manger ha explicat que encara no han pogut determinar si hi ha explosius al  vehicle del detingut, ja que encara es tracta d’un escenari “actiu”. Sí que ha apuntat que han detectat objectes “preocupants” al vehicle, com un recipient de gas propà.

L’home, procedent de Grover (Carolina del Nord), ha estacionat cap a les nou del matí (hora local) una furgoneta negra i sense matrícula a la vorera situada davant la Biblioteca del Congrés, situada davant del Capitoli. L’individu ha advertit a un policia que tenia una bomba i li ha mostrat un artefacte que l’agent ha identificat com un detonador.

Davant aquesta situació s’ha evacuat els edificis propers i s’ha acordonat la zona.

La Policia ha iniciat una negociació amb Roseberry que ha durat més de quatre hores. Durant aquesta estona ha aparegut a les xarxes socials un vídeo on l’individu criticava el govern del president Joe Biden, proferia amenaces i parlava d’una “revolució”.


El portaveu de la Policia del Capitoli ha assenyalat que de moment no tenen “indicis” que el protagonista de l’incident hagi actuat en coordinació amb una altra persona, si bé la investigació continua en curs. Manger ha comentat que Roseberry ha patit “algunes pèrdues familiars”, pel que sembla la seva mare, i tindria “altres problemes”.

Segons el cap policial, el detingut, d’acord amb els seus familiars, no té historial militar o policial.

En paral·lel, a la ciutat de Nova York s’ha desallotjat part Time Square per la presència d’un objecte sospitós, fins que s’ha comprovat que es tractava d’una falsa alarma.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia