Successos

Absolució en el cas del Sabadell de Cassà

L’Audiència admet els fets però no els considera suficients per condemnar

L’Audiència de Girona ha absolt Josep Maria Cornell Mir, l'exdirector del Banc de Sabadell de Cassà de la Selva, i  altres set acusats,  d’estafar més de 820.000 euros a l'entitat  entre els anys 2003 i 2004. El tribunal descarta que orquestressin un pla amb cinc societats mercantils implicades per cobrar xecs i pagarés fingint operacions reals. 

“Infracció” del director

Després de diversos intents fallits, finalment l’Audiència de Girona va poder jutjar el cas el novembre passat, al cap de 17 anys dels fets. La sentència de la secció quarta de l’Audiència de Girona, de la qual ha estat ponent el magistrat Víctor Correas, admet el forat causat al Banc Sabadell però conclou que no es compleixen els requisits legals per condemnar els processats ni per estafa ni per falsedat documental ni, tampoc, per apropiació indeguda. Respecte al director de l’oficina, Josep Maria Cornell, en la decisió judicial es determina que hi va haver una “infracció clara de les obligacions i deures del seu càrrec” autoritzant les operacions sense garantir el cobrament, però es sosté que no s’ha acreditat que hi hagués coneixement que les remeses de xecs i pagarés resultessin impagades.

En relació amb un altre processat, es recull que va fer les operacions entre el segon semestre del 2003 i el primer trimestre del 2004 per “crear una aparença de saldos positius” utilitzant societats mercantils i persones físiques a favor de les quals es feien les transferències. Aquests, però, no s’ha provat que actuessin en “connivència” amb ell per obtenir un benefici patrimonial il·lícit.

Les penes que eviten

Els acusats s’enfrontaven a penes d’entre quatre anys i deu mesos de presó i sis anys per delictes continuats d’estafa agreujada i falsedat en document mercantil. També s’exposaven a haver d’indemnitzar Banc Sabadell amb 820.507,85 euros, quantitat corresponent al “perjudici econòmic” causat a l’entitat amb l’operació de cobrament de xecs i pagarés que després no es van abonar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia