Punt divers

La companyia Kamchàtka impulsa el teatre al carrer per fomentar el diàleg entre cultures

CATALUNYA CENTRAL

La companyia Kamchàtka ha passejat aquest dijous el seu espectacle pel mercat setmanal de Sant Joan de Vilatorrada. Es tracta d'un projecte de teatre social al carrer i que es duu a terme a quatre pobles amb l'objectiu de promoure el diàleg entre cultures. Sant Joan de Vilatorrada (Bages) i El Rubio (Sevilla), agermanats des de fa uns anys, han estat dos dels municipis on es pot veure l'obra. Dos pobles que estan en relació arran de l'onada migratòria que es va produir entre els anys setanta i els vuitanta. El muntatge, que té el suport de l'Obra Social de Caixa Catalunya, vol aconseguir sensibilitzar la població, ha explicat el regidor d'Immigració de l'Ajuntament de Sant Joan, Albert Marañón.

Els Kamchàtka, un grup de persones amb les seves respectives maletes, han despertat la curiositat i la sorpresa entre visitants i paradistes del mercat setmanal de Sant Joan de Vilatorrada. El regidor d'Immigració de l'Ajuntament de Sant Joan, Albert Marañón, ha explicat que el muntatge vol ser un acte de sensibilització al voltant de la immigració i que s'ha escollit Sant Joan perquè, durant molt temps, ha anat reben nouvinguts.

Adrian Schavarzstein, de la companyia Kamchàtka, ha remarcat que la representació pretén fomentar el diàleg intercultural. L'objectiu és convertir allò diferent, estrany i absurd en una cosa quotidiana en la qual els espectadors es puguin sentir identificats o involucrats, ha afegit Schavarzstein.

Des de la companyia consideren que portar el muntatge al mercat de Sant Joan ha estat una experiència interessant per la trobada que s'ha produït amb visitants i paradistes i per les preguntes que s'han generat a partir de la presència dels Kamchàtka.

Els Kamchàtka s'han passejat per les parades del mercat i n'han fet una exploració detallada buscant la complicitat amb els mateixos comerciants. La companyia ja va aparèixer aquest dimecres en alguns escenaris del poble per començar a crear expectació.

I per les mirades i comentaris dels espectadors que hi havia aquest matí al mercat setmanal de Sant Joan sembla que la companyia ha complert el seu objectiu de fomentar el diàleg. Si més no, moltes persones s'han preguntat qui eren aquell grup d'individus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.