Detenen un presumpte piròman a Sant Celoni que podria estar relacionat amb els focs de l'estiu

La Policia Local de Sant Celoni (Vallès Oriental) va detenir dimecres passat un home de 50 anys mentre suposadament intentava fer foc a la zona de Sant Ponç. Les autoritats no descarten que el detingut fos l'autor dels nombrosos incendis que va patir la zona entre el juliol i l'agost i fins i tot els que hi va haver a finals d'octubre. En el moment de la seva detenció, l'home, que ja ha estat posat en llibertat a l'espera de declarar davant del jutge, duia al damunt un encenedor, diversos papers de diari i una llauna d'oli.

Segons fonts del consistori, el sospitós és un conegut veí de la localitat que resideix molt aprop dels llocs on es van originar els focs de l'estiu i que sempre es trobava al lloc dels fets quan hi arribaven els serveis d'emergències.

Les mateixes fonts han explicat que des de fa uns dies es va habilitar un dispositiu especial amb dos agents de la policia local de paisà que estaven dedicats exclusivament a trobar el piròman, sobretot al detectar que els incendis que es van originar a la zona des de mitjans d'octubre tenien similars característiques amb els de l'estiu. Aquest dispositiu va permetre enxampar el detingut cap a les 8 del vespre quan intentava encendre un foc de vegetació i duia al damunt un encenedor, diversos papers de diari i una llauna d'oli.

Durant el mes de juliol i agost es van registrar a Sant Celoni nou focs a la zona de Penyes. El de més importància va tenir lloc el 6 d'agost, que va fer dos ferits lleus, va tenir tres focus diferents i va cremar 4 hectàrees de bardisses, matoll i alguns arbres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.