Successos

Admet haver-se apropiat 385.000 euros de quinze comunitats de veïns

Es va arribar a un acord entre les parts i el jutge va condemnar a dos anys de presó la gestora

Havia dut un negoci d'administració de finques, a Figueres

L'Audiència de Girona va ser el marc ahir d'un judici pel greuge que una administradora de finques va ocasionar a 15 comunitats de veïns de l'Alt Empordà que s'encarregava de gestionar. L'acusada, María Francisca Vives Cabot, va admetre durant la vista que es va quedar de manera il·lícita un total de 385.441,41 euros de les comunitats. El fiscal demanava inicialment sis anys de presó. Vives, però, va reconèixer els fets i es va arribar a un pacte entre l'advocat de la defensa de la dona, el fiscal i els lletrats que exerceixen l'acusació particular en representació dels afectats. Com que el cas ha trigat de forma injustificada vuit anys a arribar a judici, el fiscal va rebaixar la seva petició als dos anys de presó, i la resta de parts hi van mostrar la seva conformitat. En vista de l'acord, el jutge va condemnar ahir de viva veu Vives a dos anys de presó per un delicte continuat d'apropiació indeguda; a una multa de 1.440 euros, i a retornar a cadascuna de les comunitats els diners que se'ls va quedar. Se li ha imposat, a més, la prohibició de treballar en l'administració de finques durant el temps de la condemna –com que no té antecedents, no haurà d'ingressar a la presó–.

La causa es va incoar el març del 2009 i va estar diversos períodes paralitzada. Al jutjat que du l'assumpte també hi va haver canvis de jutges i el retard acumulat en la instrucció va ser el que va permetre ahir la rebaixa de la pena a la processada, ja que se li va apreciar un atenuant de dilacions indegudes.

Els fets pels quals va ser denunciada van tenir lloc entre finals del 2007 i principis del 2010. Vives era aleshores l'administradora de Rall Finques, de Figueres. Ella rebia els pagaments corresponents a les quotes de les comunitats i havia de destinar aquests diners a abonar les factures de les despeses que les comunitats generessin, com ara la de la llum, l'aigua i el manteniment dels ascensors, o els rebuts de les assegurances. Durant el període abans esmentat, però, es va apropiar diners que li havien entregat per pagar les despeses de les comunitats i els va incorporar al seu patrimoni personal.

Es va apoderar de 8.283 euros d'un edifici del carrer Alberes de Figueres; de 4.517,84 d'un bloc del carrer Punta del Mig de Roses; de 8.502,66 d'una comunitat del carrer González de Soto de Figueres; de 150.200,78 d'una altra del sector Delta Muga d'Empuriabrava; de 106.855,58 d'un conjunt residencial de Navata; de 12.205,85 d'un edifici de l'avinguda Marignane de Figueres; de 23.316,12 de veïns del carrer Panissars de Figueres; d'11.703,01 d'un bloc del carrer València, també de la capital de l'Alt Empordà; de 9.842,12 d'un que està situat a la plaça de Dalt de l'Escala; de 7.152,88 d'un edifici del carrer Vicenç Dauner de Figueres; també a la mateixa ciutat, de 13.162,78 euros d'un bloc del carrer Compositor Baró; de 7.972,20 d'una comunitat del sector Port Banyuls de Castelló d'Empúries; de 5.834,73 d'immobles del carrer Cap Norfeu de Roses; de 1.782,95 d'un bloc ubicat al carrer Francesc Bach Portola a Agullana, i de 14.108,91 euros d'inquilins de la carretera de Canyelles, a Roses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia