Successos

policial

denúncia

Denuncia que uns mossos l'avancen imprudentment, protesta i acaba denunciat

Un ciclista assegura que dos cotxes patrulla el van avançar passant molt a prop de la bicicleta

Els policies l'aturen i el multen amb 200 euros per no anar pel voral

Un ciclista de Campllong denuncia que dos cotxes patrulla dels Mossos d'Esquadra el van avançar imprudentment i que, després de recriminar-los l'acció, els agents el van multar amb 200 euros pel fet de no anar pel voral. L'esportista del Club Ciclista Cassà reconeix que en aquell moment circulava més al centre de la calçada perquè en aquell tram al voral hi havia aigua concentrada de les últimes pluges perquè a la carretera hi ha sots, però que això no justifica que els mossos l'avancessin quan hi havia vehicles per l'altre sentit i que no guardessin el metre i mig de distància de seguretat.

Els fets van ocórrer dissabte passat, pels volts de les onze del matí a la C-65. Segons denuncia Marc Pagès Ruscalleda, circulava amb la bicicleta de carretera pel tram del trencant de Caldes de Malavella. De sobte un cotxe patrulla dels mossos amb el logotip el va avançar sense respectar la distància de seguretat. L'esportista, emprenyat, els va fer un senyal amb el dit polze enlaire volent dir irònicament: “Ja està bé!” Al cap de res, quan van haver passat quatre o cinc cotxes més, un altre vehicle hauria avançat el ciclista imprudentment. “Aquest cop no em vaig poder aguantar i el vaig engegar a la merda”, reconeix Pagès. “Sé que no està bé insultar la gent o engegar-los, però és que em va passar tan arran que vaig témer de caure”, assegura. Just quan va etzibar l'exabrupte, de dins del vehicle un mosso uniformat va advertir el ciclista que havia de circular pel voral de la carretera. “No em vaig adonar que havia engegat a la merda uns mossos fins que els vaig veure a dins, perquè el cotxe per fora era normal, no tenia cap logotip, era camuflat”, afirma el ciclista.

Control policial per ell

Al cap de poc més d'un quilòmetre, l'esportista va veure un control policial al giratori dels taps de suro de Cassà de la Selva, amb dos cotxes patrulla i cons enmig de la carretera. “Vaig pensar que no era pas per mi, perquè era exagerat tant de dispositiu policial per una bicicleta”, raona Pagès. Però, efectivament, el control era per ell.

LES FRASES

És clar que sé que per a la meva seguretat haig d'anar pel voral, però en aquest tram hi havia basses d'aigua
Marc Pagès Ruscalleda
ciclista denunciat
Sé que no està bé engegar a la merda a ningú, però és que em va passar tan arran que vaig témer de caure. A més, no sabia que eren mossos

“T'haurem d'emmanillar”

El mosso que moments abans l'havia avançat presumptament imprudentment va etzibar al ciclista que l'havien aturat perquè “els havia faltat al respecte”. L'esportista va respondre que és cert que no s'ha d'engegar a la merda un policia ni a ningú, però que ho va fer perquè els dos cotxes patrulla havien fet una imprudència. “Després de consultar una bona estona un llibret, el policia em va comunicar que em multava amb 200 euros per no haver circulat pel voral”, explica Pagès. Llavors el policia li va demanar la documentació, però el ciclista no la duia al damunt. “Doncs t'haurem d'emmanillar i dur a comissaria”, va dir l'agent, segons la versió del ciclista. Però no es va arribar a aquest extrem, ja que la identificació es va fer telefònicament. “Després de multar-me, em vaig disculpar, moment en què el mosso va exclamar: «Si m'has de demanar perdó, mira'm als ulls»”, relata Pagès, que assegura que els policies el van seguir fins quasi arribar a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia