Successos

judicial

cultiu de marihuana

Llibertat per a l'amo d'un macrocultiu de marihuana

Els Mossos van trobar prop de 4.500 plantes en dues naus de Vulpellac

El sospitós al·lega que va sotsarrendar les propietats a un home ucraïnès

El jutjat d'instrucció numero 4 de la Bisbal d'Empordà ha deixat en llibertat el veí de Figueres sospitós de tenir un macrocultiu de 4.500 plantes de marihuana en dues naus industrials a Vulpellac. La plantació que els Mossos d'Esquadra va desmantellar creixia a l'interior de dues naus que obtenien la llum de manera irregular. En les instal·lacions els agents hi van localitzar quaranta quilos de cabdells de marihuana preparats per distribuir al mercat negre i centenars d'aparells que formaven part de tota la infraestructura necessària per afavorir el creixement de les plantes.

Sobre l'autoria, la investigació policial va apuntar al detingut ja que ell consta com a llogater de les dues naus industrials. Després d'entregar-se voluntàriament als Mossos, i assistit per l'advocat Joaquim Bech de Careda, el sospitós va reconèixer que havia sotsarrendat les propietats a un home d'origen ucraïnès. A més, el detingut va aportar els contractes que ho demostrarien.

Arran d'aquestes proves, el jutge, en la resolució, va indicar que si bé no es pot descartar la seva implicació en l'explotació de marihuana, l'única prova que el relaciona amb els fets és el contracte de lloguer. El jutge assegura que no hi ha ni seguiment policial, ni testimonis ni empremtes que situïn el sospitós en les naus industrials en dates properes al comís de la marihuana. A més, segons va fer constar l'advocat Bech de Careda, l'home de 53 anys, té arrelament al país, ja que fa 32 anys que cotitza a la Seguretat Social, té quatre fills, parella i domicili a Figueres, i és per això que difícilment fugirà de la justícia.

Així, doncs, i malgrat que l'home té antecedents per fets similars, el jutge va deixar en llibertat el sospitós, sota condició que no pot viatjar a l'estranger i amb l'obligació de comparèixer cada quinze dies al jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia