El jutge crida a declarar la major part del govern de Sant Cebrià per La Hacienda

Ha acceptat a tràmit la denúncia de l'Entesa per un presumpte delicte contra l'ordenació del territori

El jutge, segons consta en la interlocutòria, troba que el fets denunciats al seu moment per l'Entesa «poden constituir delicte» i per això ha establert dos dies el mes de febrer que ve, l'11 i el 16, perquè l'alcalde i els regidors denunciats declarin a Arenys de Mar. A banda dels polítics, també hi consten com a denunciats el secretari i l'arquitecte municipals, que també hauran de declarar. Els fets que se'ls imputen es remunten al desembre del 2008, quan el regidor de l'oposició Jordi Parés, de l'Entesa, va presentar una denúncia contra l'alcalde, Jaume Borrell (CiU), ja que entenia que consentia una activitat de restauració de l'establiment La Hacienda, al camí d'en Roca, que no disposava de cap llicència. D'altra banda, Parés també havia denunciat que el govern local havia permès amb llicència municipal unes obres de construcció d'una cuina industrial a la mateixa edificació, tot i saber que aquesta activitat no estava permesa.

Des del govern de Sant Cebrià, fa pocs mesos l'alcalde insistia que la situació irregular de l'establiment de restauració «està en vies de solucionar-se». En aquest sentit, l'alcalde recorda que el consistori està seguint el procediment «legal» per modificar les ordenances urbanístiques i possibilitar que cases com La Hacienda, de més de 1.000 m², puguin obtenir permís per fer-hi activitat de restauració. «Hem parlat amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, per poder resoldre el tema i ens ha donat la seva paraula que el procés s'agilitarà», va mantenir Jaume Borrell. L'alcalde hi va afegir que els propietaris de La Hacienda havien fet arribar al consistori el pla especial que determinava els usos de la finca.

Contra el nepotisme

Jordi Parés va reiterar el compromís del seu grup de lluitar contra «l'amiguisme i el deixar fer, pràctiques habituals del govern municipal cebrianenc». «Hem denunciat i seguirem denunciant les activitats il·legals lucratives permeses pel nostre govern, per molt que això comporti situacions com aquesta actual, en què tota la junta de govern està implicada en la investigació judicial», va assenyalar Parés, que va lamentar que «la tossuderia del govern a donar aquest tracte de favor permetent de forma continuada l'activitat il·legal ens va forçar a denunciar-ho al jutjat».

A l'hora de tancar aquesta edició no va ser possible contactar amb l'alcalde de Sant Cebrià, Jaume Borrell.

Sol·licitud oficial de documentació

La investigació sobre l'activitat econòmica que presumptament es desenvolupa a la finca de La Hacienda sense llicència ha provocat que el mateix jutjat d'Arenys de Mar hagi sol·licitat a l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta un seguit de documentació oficial per completar l'expedient obert. En aquest sentit, ha demanat una còpia de totes les actes aixecades pels agents relatives a La Hacienda, i que s'indiqui a quin responsable municipal es van adreçar. El jutge també ha reclamat qualsevol expedient per a usos no permesos incoat a la mateixa finca «en qualsevol moment», i, finalment, se sol·licita al secretari municipal que informi sobre «quins regidors van votar a favor de la concessió de les llicències d'obres dels expedients de reforma i consolidació del cobert i de moviment de terres a La Hacienda en les sessions de la junta de govern local dels dies 28 de juny del 2006 i 12 de novembre del 2007». El consistori té l'obligació de tramitar els documents sol·licitats com més aviat millor perquè estiguin en poder del jutge abans de les dates establertes per a la vista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.