Successos

municipal

trànsit

Els camions mal aparcats, en el punt de mira de Palafolls

L’Ajuntament instal·la obstacles en un dels vials del polígon de Mas Roquet, on està prohibit aparcar aquests vehicles

La iniciativa s’afegeix a les multes i a les immobilitzacions de tràilers que feien cas omís de la normativa

El descontrol en l’aparcament de camions al polígon industrial de Mas Roquet de Palafolls, a tocar del terme municipal de Tordera, ha obligat l’Ajuntament a multiplicar les mesures per intentar frenar les infraccions en matèria de mobilitat a la zona i que posaven seriosament en perill els conductors. La darrera de les iniciatives ha estat la instal·lació d’obstacles, peces de les anomenades New Jersey de plàstic i plenes de sorra en un dels costats del vial d’entrada al polígon des de la carretera N-II. Aquestes 26 barreres s’han col·locat a uns 6 metres de distància cadascuna per permetre l’estacionament de vehicles però, al mateix temps, per garantir que en aquest espai no hi cabran ni camions ni remolcs. La situació que es viu al polígon no és nova i ha estat motiu habitual de queixa tant per les dificultats que provocava l’estacionament a banda i banda del vial, que afectava la visibilitat i entorpia la mobilitat d’una zona amb un trànsit molt elevat, com de la insalubritat dels espais ocupats on s’hi acumulava la brutícia. Alguns camioners, tal com recorden fonts municipals, transformaven el que havia de ser un aparcament puntual en la seva àrea de descans particular durant dies. “La situació havia arribat a un punt de no retorn i havíem d’actuar”, assenyala el regidor de Governació, Rafael Cubarsí (PSC). Cubarsí recorda que fa mesos que des de la policia local es van començar a sancionar els camions mal aparcats que feien cas omís dels senyals. Per garantir l’efectivitat de les sancions, l’Ajuntament va adquirir ceps per immobilitzar vehicles de gran tonatge. “En menys de dos mesos s’han immobilitzat i multat més de mig centenar de camions amb sancions de cent euros que es podien reduir a la meitat si es pagava en un termini concret”, comenta el regidor de l’àrea.

La instal·lació dels obstacles es fa en paral·lel als tràmits per habilitar un solar al mateix polígon com a aparcament temporal per a camions que, a parer del regidor, resoldria en bona part els problemes de mobilitat que arrossega la zona industrial i que hauria d’estar en funcionament abans no acabés l’any. Tot i això, Palafolls fa molt temps que reclama a Tordera que habiliti un accés propi al polígon que ajudi a agilitar i millorar el trànsit de camions.

LA FRASE

La situació havia arribat a un punt de no retorn i havíem d’actuar per garantir la seguretat al polígon
Rafael Cubarsí (PSC)
regidor de governació de l’ajuntament de palafolls


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia