Successos

tribunals

judici pel crim de cabanes

Vint-i-un anys de presó per a l’autor del crim de Cabanes

També s’imposa a Boyer el pagament de 144.000 euros en concepte d’indemnització als familiars de la víctima

L’Audiència de Girona ha condemnat a 21 anys i un dia de presó Oriol Boyer, l’autor material del crim d’una veïna de Cabanes. La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Ildefons Carol, recull fil per randa el veredicte del jurat popular, que va considerar Boyer culpable d’un delicte d’assassinat amb acarnissament i traïdoria. El crim va tenir lloc la nit del 27 de febrer del 2014, quan Boyer va abordar l’anciana, li va donar una pallissa i la va deixar moribunda en un camp. La víctima, de 75 anys, va passar la nit al ras. Va ingressar l’endemà d’urgència a l’hospital, on va morir dies després. La sentència recull que Boyer va agafar-la del tot desprevinguda, aprofitant que havia sortit de casa per donar menjar als animals. A més, la dona estava desvalguda i no va tenir la possibilitat de defensar-se perquè el condemnat era “molt més fort que ella i expert en arts marcials”. En la resolució judicial es fa palès que va causar a l’anciana un patiment “innecessari”. No només la va atacar, sinó que després la va abandonar a la intempèrie amb les mans lligades, semiinconscient i deixant-li obstruïdes les vies respiratòries amb una peça de roba. En matèria de responsabilitat civil, la sentència obliga Boyer a indemnitzar amb 72.000 euros tant el marit com la filla de la víctima.

L’Audiència farà una vista urgent perquè Boyer continuï a la presó mentre la resolució no sigui ferma. I és que, durant la instrucció, no se li va prorrogar la presó preventiva (tot i que actualment ja està empresonat per altres delictes). La sentència, com ja va concloure el jurat, absol el violador reincident Antonio García Carbonell. El veredicte recollia que, malgrat que estigués a Cabanes aquella nit per cometre un robatori, no va participar en l’assassinat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia