Successos

Cop policial al contraban en botigues de la Jonquera

La Guàrdia Civil entra en diversos locals i requisa més de cinc mil peces de roba i complements

Se’ls imputa una infracció administrativa per no haver pagat les taxes de duana

Un altre cop policial contra la venda il·lícita de productes en botigues de la Jonquera. Ahir a dos quarts d’onze del matí un dispositiu dirigit des de la comandància de la Guàrdia Civil de Girona va desplegar una trentena d’agents en sis botigues de la Jonquera. L’operació es va donar per tancada a dos quarts de dues del migdia amb un resultat de 5.800 peces requisades (roba interior i complements diversos, com ara ulleres o gorres), amb un valor estimat de 160.000 euros, però que haurien pogut generar un benefici superior al milió d’euros. Es van haver de fer diversos viatges en una furgoneta del cos per traslladar el material comissat, que va quedar sota la tutela de l’Agència Tributària.

A diferència d’operacions que han tingut lloc durant l’últim any a la Jonquera i al Pertús, ahir no es perseguia cap delicte contra la propietat intel·lectual ni la venda de productes amb falsificació de marques, sinó una infracció administrativa emmarcada en la repressió del contraban: per vendre aquests productes procedents de països tercers no s’havien complert els tràmits exigits per a la importació ni s’havien pagat les taxes de duana corresponents. En aquests casos els infractors s’exposen a multes i sancions econòmiques, però l’operació no va desembocar en el tancament de cap local (a banda del tancament voluntari d’algunes de les botigues afectades) ni en la detenció de persones.

Tanmateix, si el dispositiu d’ahir de la Guàrdia Civil perseguia el contraban i no pas la venda de productes falsificats, queda clar que les dues problemàtiques sovint van lligades; una prova d’això és que ahir la veu va córrer ràpidament sobre l’operació en curs a la Jonquera i, uns quilòmetres més amunt, al nucli del Pertús, moltes de les botigues que ja han estat objecte d’escorcolls per la venda de productes falsificats van abaixar la persiana i no van tornar a obrir fins que la policia va haver marxat.

LA XIFRA

160.000
euros
és la valoració econòmica de les 5.800 peces que va requisar la Guàrdia Civil en botigues de la Jonquera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia